Muhyiddin, Dr Noor Hisham terima svntikan v4ksin C0vid-19 Rabu ini

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah akan menjadi antara penerima pertama sunt1kan vaks1n C0vid-19 pada Rabu ini, yang menandakan Program Imun1sasi Cov1d-19 Kebangsaan digerakkan lebih awal daripada jadual asal.

Menteri Penyelaras Program Imun1sasi C0vid-19 Kebangsaan yang juga Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Khairy Jamaluddin berkata, pihaknya membuat keputvsan memulakan fasa pertama program imun1sasi itu lebih awal berbanding yang dijadualkan pada 26 Februari.

“Kami buat kepvtusan permulaan program imun1sasi C0vid-19 diawalkan pada Rabu, 24 Februari dengan Perdana Menteri dan Ketua Pengarah Kesihatan akan menerima sunt1kan vaks1n pertama di Klin1k Kes1hatan Putrajaya,” katanya pada sidang media selepas menyambut ketibaan kumpulan pertama vaks1n Pfizer-BioNTech, di sini hari ini.

Turut akan menerima sunt1kan bersama-sama Muhyiddin dan Dr Noor Hisham pada Rabu ini adalah petugas barisan hadapan termasuk petugas kesihatan dan bukan kesihatan, katanya.

 ANGGOTA keselamatan mengawal ketat pintu utama tempat penyimpanan Vaksin di DHL Express, Kompleks Raya Airways, Subang. FOTO Mohamad Shahril Badri Saali
ANGGOTA keselamatan mengawal ketat pintu utama tempat penyimpanan Vaks1n di DHL Express, Kompleks Raya Airways, Subang. FOTO Mohamad Shahril Badri Saali

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : HM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.