‘Saya tak perIi netizen!’ – Sera

Isteri pelawak dan pengacara, Shuk Sahar iaitu Rossalennah Natassiah Asshaferah atau Sera menaf1kan dengan tegas d4kwaan dia memerIi netizen.

Sera dalam hantaran dimuat naik di Instagram baru-baru ini, menyifatkan d4kwaan itu adalah f1tnah.

“Saya nak betulkan semula, ada yang kata saya perIi netizen mengenai video ini. Sedangkan, video tu pada 14 Disember tahun lalu. Kenapa tak ada yang nak betulkan bila saya kata video ini f1tnah.

“Memang nak ‘pick-up’ cerita yang f1tnah, kebenaran tak nak ‘pick-up’ pula, takvt kena balik sebab ‘share’ info tak betul,” tulisnya.

Selain penjelasan itu, Sera juga dilihat membalas komen ditulis pengikutnya dengan memaklumkan dia pun tahu risik0 apa akan terjadi sebelum membuat sesuatu t1ndakan. Katanya sudah empat tahun dia berdiam diri.

“Saya d1am, sebab dahulu bila saya bersuara orang cakap buka a1b. Bila saya terus d1am pula, ‘pelak0r’ bertepuk tangan, padan muka sebab tak berani bersuara. Dan sampai bila, isteri dalam dunia ini takvt bersuara.

“Kalau k3s isteri cvrang di luar sana, saya percaya lelaki pun tak boleh nak t4han ada wanita yang sanggup buat macam itu. Jadi, tolong kasihan dulu, nasib isteri yang duduk rumah jaga anak. Cari duit sendiri, menjual sana sini,” katanya.

Sera berkata apa yang dilakukannya kerana sudah puas bersabar. Katanya, dalam hidup kita bukan ikut telunjuk orang lain. Berani kerana benar.

Ujarnya lagi, dia juga berani ke depan kerana percaya sifat Allah itu maha mel1ndungi. Memang ada kebaikan dan kebvrukan dalam semua yang kita buat.

Dalam pada itu, ramai juga warganet yang meninggalkan pesan supaya Sera terus menjaga rumah tangganya. Malah kata mereka, Shuk juga sudah mendapat pengajaran daripada kes1lapan dilakukan kerana berlaku cvrang.

Terdahulu, pada 18 Februari lalu kontrak perkhidmatan Shuk atau nama sebenarnya Mohammad Shukri Mohamed Sahar ditamatkan serta-merta sebagai penyampai radio Hot FM selepas awalnya digantvng sementara bermula 25 Januari lalu.

KemeIut rumah tangga pasangan ini, bagaimanapun sudah dapat diselesaikan dengan permohonan maaf dibuat Shuk yang membawa semula rombangan meminang Sera ke kediamannya pada 8 Februari lalu.

Sekitar Januari lalu, tuIar di media sosial mengenai perg0lakan semula rumah tangga Shuk apabila isterinya membuat pended4han berani di Instagram terhadap kecvrangan dilakukan.

Pasangan Shuk dan Sera mendirikan rumah tangga pada 2015 dan mereka dikurniakan dua cahaya mata perempuan iaitu Nur Qurratu Ain, 4, dan Nur Assyifatu Aimi, kini berusia setahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : HM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *