Dik3cam Bergurau Mirip Angelina Jolie, Bunga Isme Beri Am4ran

Niat penyanyi rap Bunga Isme hanya ingin bergvrau dengan mengakui wajahnya pernah disamakan dengan selebriti antarabangsa, Angelina Jolie disalahertikan segelintir pihak apabila dia dikec4m tervk oleh netizen.

Tampil bersuara mengenai perkara itu, Bunga atau nama sebenarnya Noor Ayu Fatini Mohd Bakhar memberi am4ran kepada netizen tentang tindakan und4ng-und4ng yang boleh diambil.

“Biarkan sahaja orang kata kita perasan cantik atau hensem. Sebab kita tak ‘1nsecure’. Kalau perasan bagus, itu (ditujukan) untuk orang yang kata kita perasan cantik tu. Renung-renungkan dan selamat beramal,” tulisnya.

Dalam pada itu, Bunga turut mengingatkan kepada netizen bahawa semua komen negatif yang dianggap sebagai bul1 siber boleh dikenakan t1ndakan.

“Jangan lupa ya, komen berunsur negat1f iaitu cyberbuIly jika mengikut Seksyen 233 (1) Akt4 Komunikasi dan Multimedia, kalau s4man…dend4 tak melebihi 50,000 atau penj4ra tak lebih satu tahun. Jangan sampai terkena ya…semoga berjaya,” tulisnya lagi.

Dalam pada itu, Bunga memberitahu dia berasa lucu kerana kebanyakan komen berunsur kebenc1an itu ditinggalkan oleh orang dewasa.

“Hanya sebab anda tidak mengenali saya, tidak bermaksud anda boleh lemparkan rasa benc1 di ruangan saya. Beratus komen daripada orang yang dikategorikan sebagai orang dewasa,” tulisnya lagi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : rotikaya

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *