Pernah Minta Cer4i, Wawa Zainal Hargai Kesabaran Aeril Zafrel

Kehidupan rumah tangga tidaklah indah setiap masa. Setiap pasangan suami isteri pasti akan berdepan ujian dan susah senang.

Baru-baru ini, doktor perubatan dan pakar motivasi terkenal iaitu Datuk Prof Dr Muhaya Mohamad ada berkongsikan video perbualan bersama pasangan selebriti Wawa Zainal dan Aeril Zafrel mengenai perkahwinan.

Menerusi video itu, Wawa dan Aeril berkongsi mengenai di awal perjalanan rumah tangga mereka yang dipenuhi dengan suka dvka. Wawa mengakui dia pernah meminta cera1 daripada Aeril kerana ketika itu usianya yang masih muda dan belum matang.

Namun, Wawa berkata berkat kesabaran yang dimiliki oleh Aeril, rumah tangga mereka kekal sehingga ke hari ini. Ujarnya, dia banyak belajar daripada sikap Aeril yang penyabar.

“Pada waktu itu Wawa masih muda, kita sejenis belum matang maksudnya sikit-sikit gadvh, sikit-sikit benda yang kecil diperbesarkan. Sikit-sikit tanpa berfikir panjang, ‘eh kau cera1kan aku’.

“Saya belajar daripada sikap Aeril untuk menjadi seorang penyabar. Masa tu Aeril sangat sabar melayan Wawa.” Ujarnya

“Alhamdulillah, Wawa pun tak sangka kami bertahan sehingga sekarang, sembilan tahun perkahwinan yang mana Wawa banyak terinspirasi daripada Aeril. Banyakkan bersabar dan bertolak ansur dengan pasangan masing-masing,” katanya.

Terdahulu, Wawa dan Aeril mendirikan rumah tangga pada 2012 secara rahs1a sekaligus mengejvtkan banyak pihak sehingga menggemp4rkan industri hiburan tanah air.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : rotikaya

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *