“Sayangi Keluarga, Baru Allah Sayang,” – Silalah Isi Masa & Perhatian, Saharul Ridzwan Pesan Jangan Lepaskan Kemar4han Pada Anak

Tidak dinaf1kan, untuk mengalas tanggungjawab sebagai ibu bapa bukan satu perkara yang mudah.

Pelakon terkenal, Saharul Ridzwan mengakui adakalanya gemar memar4hi anaknya oleh kerana sering berasa tertek4n dengan kes1bukan tugas harian

Sebaliknya, Saharul berpendapat sebagai ibu bapa harus memupuk rasa kasih sayang terhadap anak dengan meluangkan masa dan memberikan sepenuh perhatian.

Dalam pada itu, bapa kepada dua orang cahaya mata ini memberitahu ibu bapa tidak boleh sewenang-wenangnya melepaskan kemar4han kepada anak.

“Selamat pagi anak Baba. Sorry mar4h2 Ali

Kesian Ali, minggu lepas selalu dia kena mar4h dengan Baba. Kadang2 sebab kita str3ss and busy dengan sesuatu benda, kita tak perasan terlepas mar4h tu dekat anak.

“Anak datang nak main, kita cakap, Nantiii! Jangan k4cau! Dah anak merajuk dengan kita barulah terkial2 nak datang peIuk

“Kawan kawan, agak2 kita ni selalu mar4h anak or isteri kita, cepat2 lah kita mintak maaf, peIuk orang yang kita sayang.

“Tanpa doa dari dorang ni kan, mungkin itu pun akan sekat sesetengah rezeki kita.

“Ali nang1s sampai sedu2 kadang2 bila kena marah, sudahnya Baba pulak berair mata bila tengok anak tak sihat lepas tu. Sayang family kita, baru Allah sayang kita,” tulisnya menerusi entri di Instagram.

Lalu, perkongsian yang dibuatnya turut disambut baik peminat dan rata-ratanya memberi reaksi positif.

Untuk rekod, Saharul dan isteri, Qaabila Deena Emir berkahwin pada September 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Muhammad Luth Ali, 3 tahun dan Fateema Azzahra, 8 bulan.

Foto : Instagram Saharul Ridzwan

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : MH

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *