D0ktor Ded4h Nama Frontliners Dip0tong Untuk Beri Laluan Kepada VIP Terima V4ksin Awal?

Seperti diketahui, para frontliners atau pasukan barisan hadapan yang akan menjadi penerima awal vaks1n C0vid-19.

Namun sejak semalam ada cerita tidak sedap didengar apabila pakar pervbatan terkenal Dr Rafidah Abdullah meluahkan rasa kecew4 mengenai perkara itu.

Menurut Dr Rafidah, beliau diberitahu bahawa nama para dokt0r, jurur4wat dan fronliners di Kelantan yang sepatutnya menjadi penerima awal vaks1n C0vid-19 telah dip0tong.

Menerusi paparan skrin mesej itu, pihak itu mend4kwa nama mereka telah digantikan dengan dengan nama ahli-ahli p0litik termasuk exco-exco yang kurang dikenali.

Mended4hkan perkara itu di laman Twitter, Dr Rafidah turut membawa 1su berkenaan kepada pihak Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI).

Perkara itu mendapat perhatian menterinya, YB Khairy Jamaluddin yang berkata pihaknya memandang ser1us mengenai perkara itu.

Beliau turut membalas Tweet Dr Rafidah bahawa beliau sudah pun memaklumkan hal itu kepada Dr Noor Hisham agar tiada pem0tongan nama frontliners. Dalam pada itu, KJ turut meminta pihak berkenaan menghantar emel terus kepadanya untuk melakukan s1asatan.

Apa pun diharap kumpulan VIP sabar menunggu giliran mereka dan utamakan fronliners yang berjuang serta berhadapan dengan pesak1t C0vid-19.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : rotikaya

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.