Terp4ksa SoIat Depan Lif, Lufya Omar KesaI Surau Masih Ditutup

Menerusi satu entri di Insta Story, pelakon Lufya Omar meluahkan rasa kesal apabila tempat beribadah masih belum dibuka untuk kegunaan orang ramai.

Menurut Lufya, berikutan itu dia terp4ksa menunaikan solat di berdekatan kawasan lif di sebuah pusat belah. Ujarnya, dia ada bertanyakan kepada para pekerja, namun mereka juga tidak tahu dimana untuk solat.

“Rasa sed1h sangat la macam ni. Kita dah tak dalam keadaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) lagi tapi surau pun masih tutup! Pergi surau stesen minyak tutup.

“Pusat beli belah yang elite pun sama. Tak ada tempat solat. Ditutup. Tanya pekerja Islam pun tak tau mana nak solat. Akhir sekali solat tempat tercorot depan lif,” katanya.

Dalam pada itu, Lufya turut mempersoalkan mengapa tempat ibadah tidak boleh dibuka sedangkan keIab maIam, sal0n dan gim sudah boleh beroperasi ketika PKP.

Ujarnya lagi, dalam keadaan negara diIanda musibah adalah waktu terbaik untuk mendekatkan diri kepada Allah serta memperbanyakkan majlis agama serta solat hajat.

“Bukan ka sepatutnya dalam kesuIitan inilah kita kena banyak muhasabah diri dengan Allah dengan memperbanyakkan majlis agama dan melakukan solat hajat. Ni lain pula jadinya, makin jauh, memang makin banyak la orang yang tinggaI s0lat macam ni.

“Allah kasi baIa pada kita sekarang ni. Satu dunia dikelilingi dengan 1 penyak1t yang digervni iaitu COVlD-19. V1rus ini sangat la halus tapi bisa membunvh jvtaan manusia.” – Lufya Omar

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : rotikaya

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *