Cikgu ajar murid tapi lupa urutan hari, “Mmg nak cepat hari Jumaat…”

Awal bulan ini pelajar-pelajar sekolah telah memulakan sesi persekolahan buat pertama kali sejak penutupan sekolah dan pelaksanaan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) tahun lepas akibat Covid.

Selain kanak-kanak yang perlu membiasakan diri dengan suasana di sekolah terutamanya pelajar prasekolah dan tahun 1 yang baru pertama kali melalui pengalaman itu, guru-guru yang telah lama mengajar secara atas talian juga perlu membiasakan diri semula dengan mengajar secara bersemuka.

Seorang guru ini contohnya berkongsikan pengalamannya mengajar secara bersemuka setelah berbulan-bulan mengajar dari rumah, sehingga dia melakukan beberapa kesilapan yang lucu.

@cikguayu_imtecer

Beza x.. Pdpr ngan bersemuka😂 finally ad respon kan.. 🤣🤣##foryoupage ##SmileStrong2021 ##photographyguru ##cikguAyu ##tiktokguru

♬ bunyi asal – Cikgu Ayu

Dalam sebuah video yang telah menarik perhatian ramai di TikTok, wanita yang digelar Cikgu Ayu itu dilihat sedang mengajar anak-anak muridnya lagu untuk mengenal hari dalam Bahasa Inggeris.

Namun cikgu itu sendiri telah terlupa lirik untuk lagu 7 Days in a Week yang diajarkan kepada kanak-kanak prasekolah tersebut apabila dia menyanyikan lagu itu dengan urutan hari yang s4lah.

Dia dilihat mengulang lagu itu berkali-kali tetapi tetap terlupa urutan hari dalam lagu tersebut membuat pelajarnya kelihatan kelirv dan penonton juga geli hati.

Namun dalam video yang berbeza cikgu tersebut menunjukkan bahawa dia berjaya mengajarkan lirik yang betul kepada pelajarnya.

@cikguayu_imtecer

Finally.. 🤣🤣🤣🎉 Bagi tepukan kat cikgu..

♬ bunyi asal – Cikgu Ayu

“Mmg nak cepat hari Jumaat…”

urutan hari urutan hari

“Cikgu pun kuat scam…”

urutan hari

“Cikgu tak salah…”

Screenshot 2021-03-05 082605

“Murid sekarang…”

Screenshot 2021-03-05 082640

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : HCL

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.