Tak Pandai Main Futsal, Youtvber Bawa Geng Belas4h Orang?

Seorang pengguna Twitter, dikenali sebagai Bakhtiar Ikhwan, menerusi satu thread mend4kwa seorang YouTvber yang sering menyajikan content-content yang menarik telah bertind4k luar kaw4lan dengan berg4duh di tempat awam.

Difahamkan, kejadian tersebut berlaku di salah sebuah gelanggang futsal dan m4ngsa telah tampil membuat lap0ran p0lis berhubung k3s yang terjadi.

Foto: Tangkap layar video

Menerusi video yang dikongsi, dapat dilihat kekec0han yang berlaku di gelanggang futsal akibat perg4duhan yang berlaku. Bahkan, terdapat seorang pengguna Twitter yang lain turut berkongsi video menjadi m4ngsa ketika cuba meleraikan pergaduhan tersebut.

Jelas lelaki ini, YovTuber ini did4kwa telah berlaku s4mseng akibat salah faham yang berlaku. Bukan itu sahaja, dia (YovTuber) dipercayai membawa rakan-rakannya yang lain bagi membantunya memvkul m4ngsa yang bersendirian ketika itu. Bahkan, penggunaan senj4ta turut digunakan ketika perg4duhan itu.

Selama ni fikir baik lah sangat buat content tolong orang, sedekah sana sini haha dasar hip0krit! Pasal tak puas hati kat futsal je terus ajak 5 buah kereta datang nak tib4i sorang eh? Siap bawak ker4mbit

Menerusi laporan p0lis yang dibuat, m4ngsa mend4kwa dia telah diser4ng oleh 25 lelaki yang tidak dikenali. Jelas m4ngsa lagi, dia telah dipvkul menggunakan tangan dan kaki bahkan penggunaan ker4mbit turut digunakan dalam pergadvhan tersebut.

M4ngsa mengalami keceder4an tervk di bahagian muka dan men4nggung kes4kitan di bahagian badan susulan dipvkul oleh mereka. Namun, sehingga sekarang tiada respon yang diberikan oleh Youtvber tersebut.

Sumber: Bakhtiar Ikhwan

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : OhBulan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *