Suami Ada Taktik Untuk Minta Izin Keluar, Ummi Nazeera Harap Para Isteri Jangan Mudah Terpedaya

Adat dalam rumah tangga, ke mana pun pasangan pergi mesti perlu tahu keberadaannya.

Begitu juga jika ingin keluar sendiri, selalunya akan minta kebenaran pasangan terlebih dahulu.

Pada 9 Mac 2021, pelakon Ummi Nazeera telah memuat naik satu perkongsian di Instagram miliknya.

Hantaran itu adalah balasan kepada perkongsian suaminya, Dr. Izzar pada hari sebelumnya.

Melalui caption:-

“Dia nak main basketball malam ni… Jadi dia bagi hint macam ni semalam..

Puji satu paragraph jaa. 😂 Nevertheless, thank you my love .

Btw, jumaat lepas dia main bola sepak. Balik rumah tengok ada luka dekat dahi & siku. Besar jugak lah luka dekat siku tu. Perlahan perlahan dia tunjuk sambil senyum.

Kita tanya sakit tak. Dia jawab “tak.. biasa lah. lelaki”.

Tapi bila terlanggar. Keluar jugak bunyi sakit “sssss” 😂 Haaa .

Dia buat buat tak sakit & tak letih keesokan hari sebab tak nak kita tegur bersukan rupanya . 🤣”

Ummi memberitahu bahawa dia mengerti taktik suaminya setiap kali beliau ingin meminta izin keluar bersukan.

Namun Ummi memahami minat suaminya itu dan tidak melarangnya untuk berbuat demikian.

Beliau juga sedar kadangkala suaminya pulang dengan luka akibat bersukan, namun Dr. Izzar tidak menunjukkan ia sebagai satu perkara besar.

Dalam pada itu, Ummi mengingatkan para wanita untuk tidak terpedaya dengan kata-kata suami.

Ini kerana para suami mungkin mengatakan bahawa mereka tidak penat, namun sebagai isteri yang memahami, lihatlah keadaan suami sebaiknya.

Jika suami penat, biarkan mereka berehat.

“Jadi isteri isteri, jangan terpedaya kalau suami nampak macam tak letih keesokan hari.. Seeloknya kita bagi lah dia rehat lama sikit.”

Sementara itu, perkongsian Ummi mendapat perhatian para pengikutnya di ruangan komen.

Apapun, Ummi dan Dr. Izzar ni nampak sweet je, bertimbang rasa dalam hubungan.

Semoga mereka menjadi contoh untuk pasangan suami isteri yang lain juga.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : hotfm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.