Suami Dari Jepun Ini Sungguh Setia, Masih Yakin Isteri Hidvp Selepas Hil4ng Ketika Tsvnami 2011

Kasih seorang suami, meskipun sudah sepuluh tahun isterinya hil4ng ketika tsvnami melanda bandar Onagawa di Miyagi, Jepun, namun ia tidak memat4hkan semangat untuk lelaki ini untuk mencari isterinya.

Yasuo Takamatu, 64 tahun sanggvp mendapatkan lesen menyelam untuk mencari isterinya tanpa kenal erti pvtus asa.

Dalam tempoh tujuh tahun, Takamatu telah melakukan 470 selaman yang dilakukan setiap minggu dan angka itu terus meningkat.

“Saya menyelam untuk isteri saya… jika saya dapat temuinya di suatu tempat. Saya selalu berfikir yang dia mungkin berada di kawasan yang berdekatan.

“Baru-baru ini terdapat laporan yang menyatakan ada mayat yang ditemui, jadi saya rasa amat penting untuk saya teruskan pencarian tanpa putus asa,” katanya.

Dalam pada itu, Takamatsu turut menyertai pihak berkvasa tempatan melakukan 0perasi pencarian yang mana mereka berjaya menemui 2,500 jas4d.

Sehingga kini, dia telah menemui album, pakaian dan artifak namun bukan bukan milik isterinya. Ujarnya, selagi, dia akan terus mencari isterinya selagi dirinya masih hidvp.

“Dalam mesejnya yang terakh1r dihantar kepada saya, dia mengatakan ‘Adakah awak okay? Saya mahu pulang’. Jadi saya pasti dia masih mahu pulang ke rumah. Saya mahu bawa dia pulang,” katanya lagi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Rotikaya

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.