Lama Menyepi, Along Eyzendy S4kit Buah Pinggang Kronik

Lama menyepi dan jarang melihatnya berlakon sejak kebelakangan ini, terbaru Along Eyzendy memaklumkan dia menghidap s4kit buah pinggang kronik.

Menurut Along, ketika meraikan ulang tahun kelahirannya yang ke-40 dua tahun lalu, dia menjalani pemeriksaan kesihatan dan doktor memaklumkan buah pinggangnya ros4k dan hanya 19 peratus berfungsi.

Kali terakhir melakukan pemeriksaan kesihatan ialah ketika usia 18 tahun, pelakon itu menasihatkan orang ramai supaya menjalani pemeriksaan kesihatan sebelum terlambat.

“Kalaulah dulu saya kerap lakukan pemeriksaan kesihatan, mungkin buah pinggang saya dapat diselamatkan,”

“Saya nak beri kesedaran kepada orang ramai bahawa pemeriksaan kesihatan itu adalah perlu. Walaupun kita sihat, tapi kita tak tahu dalaman kita sama ada sihat atau tak,” katanya.

Dalam pada itu, pelakon berusia 42 tahun itu berkata dia bakal menjalani pembedahan pemindahan buah pinggang dan sudah melakukan beberapa ujian.

“Keadaan buah pinggang saya semakin tervk dan saya rasa sekarang memang sudah ros4k sepenuhnya,” katanya.

Along turut memberikan semangat dan nasihat kepada pes4kit-pes4kit buah pinggang sepertinya agar tidak berputus asa atau kemurungan sebaliknya bangkit untuk meneruskan hidup.

“Kepada mereka yang sama seperti saya, saya faham, apa yang berlaku mampu membuatkan kita bersedih dan kemurungan. Saya juga melaluinya.

“Namun, sama-sama kita bangkit. Sama-sama kita wujudkan semula semangat untuk terus berjuang dan teruskan kehidupan demi kelangsungan kita dan keluarga,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.rotikaya.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.