Seorang Ahli Geng Gadis Yg Pvkul Dah Kena Cekup, Rupanya Kat Sini Dia Kant0i

PASIR MAS – Polis Kelantan giat memb.uru empat remaja perempuan bagi membantu si.asatan berhubung k.es p.ukul yang tular di media sosial pada Jumaat.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Shafien Mamat berkata, sepasukan anggota dari Jabatan Si.asatan J.enayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tanah Merah telah digerakkan untuk meng.esan kesemua s.uspek ter.libat dalam perg.aduhan itu.

“Setakat ini, m.otif kejadi.an masih belum diketahui,” katanya dalam satu kenyataan di sini pada Sabtu.

Menurutnya, s.aksi kejadi.an dinasihatkan hadir ke IPD Tanah Merah sebelum t.indakan meng.esan dan t.angkapan dilakukan.

Beliau berkata, k.es akan dis.iasat di bawah S.eksyen 147 K.anun Kese.ksaan.

Sejak Jumaat malam, tular video berdurasi 30 saat menunjukkan tiga remaja perempuan mengelilingi seorang m.angsa yang juga remaja dipercayai berusia sekitar belasan tahun di dalam satu kawasan semak dipercayai di Tanah Merah.

Rakaman video berkenaan menunjukkan dua remaja perempuan berti.ndak meny.epak m.angsa yang tidak memb.alas dan hanya berdiam diri.

Daripada perbualan remaja-remaja itu dalam dialek dapat dikenal pasti bahawa perb.alahan berp.unca aki.bat rasa t.idak puas hati sesama mereka.

Bantuan Untuk Kesan

Terdahulu, video berdurasi 30 saat tular dalam media sosial menunjukkan tiga remaja perempuan mengelilingi seorang m.angsa yang juga remaja dipercayai berusia sekitar belasan tahun di kawasan semak.

Rakaman video berkenaan menunjukkan dua remaja perempuan berti.ndak meny.epak ma.ngsa yang tidak membalas dan hanya berdiam diri.

Daripada perbualan remaja-remaja itu dapat dikenal pasti bahawa perb.alahan berp.unca ak.ibat rasa tidak p.uas hati sesama mereka.

Katanya Dah Berbaik

Dalam pada itu salah seorang svspek menjelaskan kenapa remaja tersebut dipvkul

Menurut beliau, mgsa telah menyebarkan cerita tidak benar di mana salah seorang dari kawan mereka di dakwa telah h1lang d4ra

Ketika hari kejadi4an, mgsa telah datang dengan seorang lelaki dengan menaiki sebuah motorsikal

Polis siasat video kes bu. li murid di Besut

Dalam video berdurasi 30 saat itu, seorang remaja perempuan dilihat menolak dan kemudian menyepak mangsa beberapa kali.

Mngsa yang tidak melawan kemudiannya dip. ukul seorang lagi remaja lain dan menerusi audio rakaman itu juga, video itu dibuat untuk mengugut mngsa.

Kes bu,li, puk,ul mem,ukul, ma,ki mem.aki dan yang sewaktu dengannya selalu viral di media sosial dan pengakhiran kejadian itu selalunya tidak cantik kerana yang bersa.lah tetap akan dit4han dan dikenak4n tindakan undang-undang.

Namun, sekumpulan remaja perempuan di negeri pantai timur ini seakan-akan tidak pernah mempel4jari kesil4pan itu. Kini, mereka bakal menerima tindakan apabila video yang menunjukkan perbuatan tidak berotak mereka itu viral di media sosial.

Video berdurasi 45 saat itu menunjukkan, seorang remaja perempuan duduk di atas rumput dan dikelilingi sekumpulan wanita yang berusia sebaya dengannya, yang dipercayai turut disertai oleh seorang lelaki.

Tidak diketahui apa sebenarnya punca kejadian, namun mngsa ditolak sebelum disepak beberapa kali. Mangsa yang menyedari dirinya tidak mampu mel4wan, hanya mampu menahan sep4kan bertubi-tubi dari dua orang suspek.

Dalam masa yang sama, kedengaran suara seorang remaja perempuan mempr0vok mngsa untuk mel4wan, tetapi tidak diendahkan

Kredit : SinarHarian/FB

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Malaysia

Sumber : http://www.terengganutv.bbn.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published.