“Bazar Ramadan & Aidilfitri Dibat4lkan,” Rkyat Kelantan Lvah Sedih Akvr Perintah Keraj4an

Hari ini, kerajaan negeri Kelantan memberi kata putus membatalkan bazar Ramadan dan bazar Aidilfitri di seluruh negeri pada tahun ini berikutan peningkatan kes Covld-19 sejak beberapa hari lepas.

Memetik laporan Kosmo, Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan Negeri Dr. Izani Husin memaklumkan perkara itu menerus ‘posting’ di Facebooknya hari ini.

Kes Covld-19 meningkat, Bazar dibatalkan seluruh Kelantan

Menurut Dr. Izani, Program Madinah Ramadan juga ditukar menjadi Pusat Kuar4ntin dan Rawatan Covld-19 Berislko Rendah (PKRC) sebagai satu ikhtiar demi membendung penularan wabak itu.

Madinah Ramadan adalah satu program melibatkan solat tarawih berjemaah, berbuka puasa, sahur, penyampaian sumbangan fakir miskin, tazkirah dan bicara keilmuan.

Jangan mengelvh dan m4rah

Meninjau ke ruangan komen, belum sampai 1 jam ‘posting’ tersebut dimuat naik, rata-rata netizen yang juga merupakan rakyat Kelantan meluahkan rasa sed1h dengan perkhabaran itu.

Tambahan lagi apabila memikirkan nasib peniaga yang sudah bersiap-siaga bagi mengendalikan kedai jualan masing-masing. Bagaimanapun, kesemua mereka tetap akur dengan perintah yang ditetapkan.

Semoga rakyat terima dengan hati terbuka

Sukar untuk peniaga tapi tiada pilihan lain

Sediakan alternatif bantu peniaga terjejas

Tahap kesedaran rakyat masih rendah

Berdasarkan rekod, Kelantan mencatatkan sebanyak 171 kes Covld-19 semalam dan kini berada di kedudukan ke-3 tetinggi selepas Sarawak dan Selangor.

Sumber: Kosmo (Rosliza Mohamed), Facebook YB Dr Izani Husin

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : https://www.motifviral.dnqj.my/2021/04/11/bazar-ramadan-aidilfitri-dibat4lkan-rkyat-kelantan-lvah-sedih-akvr-perintah-keraj4an/

Leave a Reply

Your email address will not be published.