[VIDEO] “Cuci mekap berkali2” MasyaAllah Mas Idayu & Ziana Zain tak mervngut tetap tunai kewajipan

Ramai yang menganggap bekerja dalam dunia hiburan merupakan satu kerjaya yang mudah. Hakikatnya, para selebriti terpaksa meng0rbankan masa mereka .

Kadangkala, ada yang terkej4r-kej4r pergi ke pelbagai lokasi untuk mematuhi jadual ‘sh00.ting’.

Namun ses1buk mana pun seseorang, sebagai umat Islam itu bukanlah alasan untuk men1nggalkan ibadah wajib yang ditvntut agama.

Begitulah seperti kisah dua selebriti terkenal ini.

Siapa sahaja yang tidak mengenali penyanyi ‘l3gend’ Mas Idayu dan Ziana Zain kan? Baru-baru ini mereka digandingkan bersama dalam satu drama berjudul ‘Kampung K0le.sterol’.

Kalau nak tahu, sejak awal membabitkan diri dalam penggambaran drama berkenaan, Mas Idayu dan Ziana Zain tak pernah t1nggal s0lat walaupun sibuk bekerja di ‘set’.

Kisah itu dik0ngsi oleh seorang wanita bernama Norlie Tamam Idris di aplikasi TikTok.

Menerusi video pendek itu, kelihatan Mas Idayu dan Ziana Zain sedang menyanyi dan menari sewaktu melakonkan watak masing-masing.

Namun sebaik sahaja masuk waktu s0lat, mereka dilihat memakai telekung dan sedang s0lat bersama-sama.

Walaupun terpaksa menanggalkan ‘makevp’ berkali-kali, difahamkan lagi mereka sedikit pun tidak mervngut dan menunaikan ib4dah wajib itu.

VIDEO :

@norlie.tamam.idris

bgsnya team #kampungkolestrol ni..setiap waktu solat semua artis d benarkan cuci makeup & solat..makeup artis x merungut nk makeup semula berkali kali

♬ Selawat – Dato’ Sri Siti Nurhaliza

Dalam pada itu, Norlie turut memuji sikap dan kerjasama semua pihak yang terlibat dalam penggambaran itu apabila membenarkan kru produksi mencuci ‘makeup’ setiap kali masuk waktu s0lat.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen kagum melihat sikap kedua-dua penyanyi terkenal terbabit. Lebih-lebih lagi apabila ramai yang sering pandang serong terhadap para selebriti terutamanya dalam bab agama.

Sumber : TikTok @norlie.tamam.idris, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *