Majlis Tahnik Tokti Berjalan Lancar, Tapi Netizen Dakwa Ada Isu Rentas Negeri?

Beberapa hari lalu, Dato’ Sri Siti Nurhaliza atau lebih mesra dikenali sebagai TokTi telah mengadakan majlis aqiqah, maulid dan tahnik buat anak beliau yang baru dilahirkan, Muhammad Afwa.

Untuk rekod, bayi tersebut dilahirkan pada 19 April lalu dengan berat 3.84 kilogram.

Ikut SOP dan berjalan lancar

Beberapa hantaran telah dimuat naik di Instagram TokTi berkenaan majlis tersebut. Difahamkan, majlis tersebut dihadiri oleh keluarga terdekat TokTi.

Jika dilihat pada gambar yang dimuat naik, majlis tersebut berjalan dengan lancar dan dikatakan mengikut prosedur operasi standard (SOP).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk)

Bagaimanapun, ada netizen yang mempersoalkan kehadiran beberapa individu yang dikataan merentas negeri tanpa alasan yang kukuh.

“Sejak bila mentahnik anak orang jadi kerjaya yang boleh rentas negeri…”

Menurut individu ini, dia berasa kurang senang dengan kehadiran Menteri Hal Ehwal Agama, Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri, dan Ustaz Azhar Idrus dalam majlis tahnik tersebut.

“setahu aku menteri agama ni duduk negeri sembilan, uai ni duduk terengganu, so pergi k.enduri aqiqah anak ctdk ni buat apa… “

Sambungnya lagi, dia mempersoalkan kedua-dua individu ini yang difahamkan menetap di Negeri Sembilan dan Terengganu, namun masih mampu merentas negeri untuk majlis tahnik anak TokTi.

Polis tak benar ayah lawat cucu

Tambahan lagi, dia berkongsikan kisah bapanya yang membuat permohonan rentas negeri untuk melawat cucu yang baru dilahirkan.

Bagaimanapun, permohonan tersebut ditolak kerana dikatakan bayi yang baru lahir adalah dalam kategori berisiko tinggi untuk dij.angkiti.

“Semalam bapak aku request nak pi melawat cucu dia yang baru lahir awal bulan aritu… baru 1st time nak jumpa polis tak benarkan sebab katanya budak baru lahir high risk… padahal tu d.arah daging dia sendiri.”

“ni puak2 agamawan kumpul kt rumah ctdk majlis tahnik aqiqah budak baru lahir berapa hari ni tak high ri.sk ke? Tak jadi orang hebat ke anak kau kalau agamawan2 hebat ni tak tahnik anak kau”

“Memang makin lah aku yakin sop ni untuk rakyat biasa ja… puak2 agamawan, artis , kayangan semua kalis sop”

Di akhir ayat, individu ini meluahkan rasa kesal terhadap isu ‘double standard’ yang terjadi kepada keluarganya.

Apa pendapat anda tentang isu ini?

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber: Lobakmerah

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *