“Jangan Gurau Atas Ny4wa Orang” Sharnaaz Ahmad Sel4r Tind4kan Kurang Sensltlf Iman Troye

Kec0h di rata-rata media sosial apabila penyanyi cilik yang semakin meningkat naik iaitu Iman Troye tersil4p langkah apabila memuat naik ciapan yang menimbulkan kem4rahan di dalam kalangan pengikutnya di laman Twitter sehingga dik3cam hebat oleh netizen.

Penyanyi kelahiran program I Can See Your Voice Malaysia Season 2 (ICSYV2) itu sebelum ini memuat naik ciapan berkaitan peningkatan kes C0VID-19 yang mana telah mencapai angka kes harian sebanyak 6,000 ketika ini, dengan ci4pan berbaur slndiran.

Nampaknya ci4pan itu bukan sahaja mendapat perhatian umum sehingga beliau menyah atifkan akaun Twitternya, malah pelakon Sharnaaz Ahmad turut memberi teguran terbuka buat penyanyi lagu Teman itu.

Berdasarkan ciapan yang ditujukan buat Iman itu, Sharnaaz memahami jika penyanyi berkenaan mahu bergurau mengenai kes tinggi ataupun ‘kerajaan gagal’ kerana mahu raih kesedaran rakyat tentang kenaikan angka C0vid-19 yang semakin membimbangkan, namun Sharnaaz tidak bersetuju apabila Iman mula menyentuh mengenai angka 7 ribu yang dianggap tidak sensitif kepada mereka yang sedang bertarung ny4wa menghadapi wab4k itu.

Menurut Sharnaaz lagi, beliau telah kehil4ngan dua orang ahli keluarga disebabkan w4bak itu,  jadi isu ini agak sensitif buat dirinya ketika ini.

Setiap manusia tidak lari dari melakukan kesil4pan, mungkin juga Iman tidak berniat untuk bergurau seperti itu.

Harap Iman mengambil iktibar untuk sentiasa berhati-hati dengan apa yang dilontarkan terutamanya di media sosial selepas ini.

Sumber : Twitter Sharnaaz Ahmad

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  

Sumber  :  https://www.hotfm.com.my/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.