“Mak Buka Mata Mak, Bangun Mak, Menguc4p Mak”

Tidak dapat bayangkan perasaan jika anak-anak tidak dapat berada di sisi ibu bapa menatap wajah mereka buat kali terakh1r sebelum menghembu$kan nafa$ terakh1r.

Baru-baru ini tular video anak-anak yang hanya merau.ng dan meratap menerusi panggilan video apabila ibu mereka dipercaya! pe$akit C0vid-19 sedang dirawat di h0spital.

Lebih $ebak, ada di antara anak-anak menang1s tere$ak-e$ak meminta ibunya bangun dan membuka mata. Malah, ada yang mengaj.ar ibunya yang sedang tenat mengucap dua kalimah syahadah

Difahamkan, kejad1an berkenaan berlakv di Hospital Shah Alam dan wanita itu dilap0rkan meningg.al dun1a tidak lama kemudian.

Seorang lelaki dipercaya1 menantu kepada wanita itu berk0ngsi mengenai pemerg1an ibu mentuanya di med1a s0sial untuk memberi ke$edaran kepada 0rang ramai tentang v1ru$ membawa mau.t itu.

“Hari ini 24 Mei pukul 4.45 pagi tadi, ibu mentua kesayangan saya telah kembali ke rahmatullah. Meningg.al dun1a di H0spital Shah Alam. Arwa.h meningg.al $ebab C0v1d-19. Tiga minggu dalam ICU (unit rawatan rapi) sebab $esak nafa4 perlukan bantuan oksigen.

“So, (jadi) punc4 kene (dijangkit1) C0v1d adalah kerana kakak ipar dapat melalui kawan ‘office’ dia. Kakak ipar jumpa mak mentua saya cium tangan dan berborak (berbual) rapat-rapat. Bila kakak ipar pergi buat ‘swab test’ p0sitif (C0v1d-19).

“Bawa mak mentua pergi ‘test’ terus p0sitif. Boleh bertahan tiga minggu sahaja selepas itu meningg.al dun1a. Jadi hati-hati kawan-kawan semua ya,” katanya di dalam tangkap layar yang dik0ngsikan di med1a s0sial.

Menurutnya, doktor akan membuat panggilan video kepada ahli keluarga apabila tahap oksigen pe$akit terlalu rendah, berikutan mereka tidak dibenarkan melawat pesak1t di h0spital.

SUMBER: Harian Metro

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Rotikaya

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.