Dr Fatihah Sudah Mula Sedar, Bayi Juga Dalam Keadaan Stabil

KUALA LUMPUR – Doktor h4mil yang dimasukkan ke unit rawatan rapi (ICU) h0sp1tal Sungai Buloh selepas disahkan positif c0v1d-19 ketika kandungannya berusia 29 minggu dilapor semakin stabil dan sedar dari k0ma.

Suaminya, Ahmad Nazri Jantan, berkata Dr Fatihah Shahrudin, 29, juga mula menunjukkan tindak balas yang baik biarpun masih ditempatkan di ICU.

“Alhamdulillah hari ni Dr Fatihah sudah mula sedar dan beri respons. Bayi juga dalam keadaan yang stabil,” katanya ketika ditanya mengenai perkembangan terkini isterinya hari ini.

h0sp1tal Sungai Buloh kelmarin memutuskan untuk menyegerakan proses kelahiran bayi berkenaan dalam usianya kira-kira tujuh bulan bagi mengelak sebarang komplikasi lebih burvk terutama selepas Dr Fatihah disahkan positif c0v1d-19.

Ahmad Nazri juga meminta semua pihak terus mendoakan keselamatan isterinya serta anak-anak yang ketika ini sedang menjalani ku4r4nt1n selepas turut disahkan positif c0v1d-19.

“Sedikit sebanyak semua pihak dapat membantu dalam mendoakan isteri saya supaya mendapat kesembuhan dan memberi sokongan moral kepada kami sekeluarga,” katanya.

Selain Ahmad Nazri dan dua lagi anaknya, bapa dan ibu mentua serta adik Dr Fatihah juga diku4r4nt1n di rumahnya selepas disahkan positif.

Kisah Dr Fatihah menarik perhatian netizen di media sosial yang tidak putus-putus berkongsi ciapan di Twitter serta Facebook, mendoakan supaya kedua-duanya selamat daripada c0v1d-19.

Dr Fatihah yang juga kakitangan h0sp1tal Kajang mula dimasukkan ke h0sp1tal berkenaan pada 31 Mei lalu selepas dij4ngk1ti kuman pada paru-parunya, sebelum disahkan positif c0v1d-19 sehari selepas itu, hasil saringan bergej4la di h0sp1tal berkenaan.

Pada Khamis lalu, beliau dipindahkan ke ICU h0sp1tal Kajang sebelum dihantar ke ICU h0sp1tal Sungai Buloh untuk mendapatkan rawatan lebih rapi, selain selamat melahirkan bayinya kelmarin.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : wowberita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *