‘Takyah Jadi Bod0h, Percaya Pada Iman InsyaAllah Dia Sampai…’ – Sharifah Amani

Pelakon cantik Sharifah Amani menerusi ciapan di Twitter, memberikan nasihat kepada gadis-gadis di luar sana supaya ‘bersabar’ dan percaya akan jodoh yang telah ditetapkan oleh Allah S.W.T.

Foto: Sharifah Amani

Ujar pelakon Mukhsin ini, seseorang itu perlu mempercayai dengan setiap ketentuan yang telah ditetapkan oleh Allah S.W.T dan pada masa yang sama sentiasa memperbaiki diri untuk menjadi individu yang lebih baik.

Jodoh saya sudah siap ditentukan oleh Allah S.W.T Saya percaya jadi saya perlu berusaha untuk kehidupan yang lebih baik buat diri, keluarga dan negara. Saya perlu bersabar menunggu apa yang telah ditetapkan oleh Pencipta.

Takyah jadi bod0h, pegang pada Iman, percaya dengan Allah. InsyaAllah nanti dia sampai.

Pada masa yang sama, dia sempat memberikan ‘pesanan’ kepada orang ramai supaya mendaftarkan diri sebagai penerima vaks1n.

Jodoh, jodoh jugak vaks1n dah cucvk? Dah daftar?Jodoh ka, takda jodoh ka end up kvbur tetap sorang tau. Renung renungkan dan selamat beramal. 

Terdahulu, kenyataan pakar bedah mata dan motivator terkenal, Datuk Prof Dr. Muhaya Mohamad menerima kec4man yang hebat daripada netizen susulan perkongsiannya menerusi satu video mengenai satu tajuk mengapa wanita lambat dapat jodoh.

Sumber: Sharifah Amani via https://sportdailynews.com/amani-pon-boh/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *