“S3mbah Lah Aku…”- Did4kwa Mem3songkan Akidah, PU Syed Tegur Iqram Dinzly Namun Ini Jawapannya

Pelakon Iqram Dinzly sekali lagi ‘buat hal’ apabila terbaharu did4kwa telah cuba mem3songkan akidah anak muda dalam agama Islam.

Menerusi aplikasi Bigo Live bersama seorang remaja, Iqram dengan mengenakan solekan yang meng3runkan pada wajahnya itu cuba ditegur.

Remaja berkenaan cuba untuk mengingatkan Iqram tentang Tuhan, namun, pelakon lelaki itu bercakap kenyataan yang boleh mem3songkan akidahnya

Malah setiap peringatan dari remaja tersebut Iqram hanya respon dengan ayat “Sembahlah aku. Jadi sembahlah aku…”.

Malah, aksi dan mimik muka Iqram ketika itu juga kelihatan meng3rikan.

Klip tersebut bagaimanapun telah mendapat respon dan teguran daripada Pencetus Ummah (PU) Syed menerusi akaun Instagram miliknya.

PU Syed mengingatkan agar anak muda atau pengguna media sosial yang lain supaya tidak layan sekiranya pelakon itu buat Live. Ini kerana bimbang akan terp3song akidah dan tidak mendapat sebarang m4nfaat dari interaksi sedemikian.

Tambahan pula, pada pandangan PU Syed, pelakon lelaki itu perlukan r4watan dari segi kerohanian dan akidah kerana khuatir akan tersimpang lebih jauh.

“Dia perlu bawa untuk dapatkan rawatan..kalau benar dia s4kit..tapi kalau dibuat dalam keadaan dia sedar..perlu diambil tindakan undang-undang kerana telah mer0sakkan akidah diri dan umat Islam yg lain,” tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SYED MOHD BAKRI BENYAHYA™ (@_pusyed)

PU Syed bagaimanapun telah mendapat respon dan maklum balas sendiri dari Iqram sendiri yang b3rang dan tak bersetuju dengan komen pendakwah tersebut, malah mahu membawa perkara itu ke muka pengadilan

Sementara itu PU Syed terbaharu di laman sosialnya akui tidak t4kut dengan segala ugvtan kerana percaya apa yang ditegur itu betul.

“Ambe(saya) tak takut jika benda yang ambe tegur itu adalah benda yang betul dan s4lah di sisi agama..ambe tak ada masa untuk melayan seseorang yang bermain dengan akidah Islam utk kepuasan diri dan nafsunya..,” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SYED MOHD BAKRI BENYAHYA™ (@_pusyed)

Untuk rekod, ini bukan pertama kali Iqram melakukan perkara yang aneh dan menimbulkan k0ntroversi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : gempak 

Leave a Reply

Your email address will not be published.