Polis Menderu Tah4n Gadis Bermotor Ini Di Lampu Isyarat Kerana Tak Pakai Helmet

Meskipun sudah banyak iklan serta kempen kesedaran diadakan, namun masih ramai pengguna jalan raya yang berdeg1l enggan memakai topi keledar ketika di jalan raya walhal ia untuk keselamatan diri juga. Apabila dit4han pihak polis, ada juga yang sering memberi alasan cuma membawa motor untuk ke kawasan berdekatan.

Sempat rakam penunggang motor tak pakai helmet…Kebetulan di lampu isyarat

Menerusi satu perkongsian di TikTok, seorang pemuda bernama Hafiszan Ismail sempat merakam aksi seorang penunggang motosikal yang tidak memakai helmet di sebuah kawasan lampu isyarat. Ketika itu, gadis yang bertudung hitam tersebut dilihat seperti sedang berborak dengan seorang pemandu lori di sebelahnya.

Tiba-tiba kereta peronda polis ‘pancvng’ dari depan…On the spot kena soal

Namun sebaik sahaja lampu bertukar hijau, tiba-tiba ada sebuah kereta peronda dan juga motosikal polis langsung ‘pancvng’ di hadapannya. Ternyata nasibnya kurang baik apabila pihak berkuasa tersebut segera menyoal siasat betul-betul di simpang sama.

Temu duga yang tak diduga…Tapi dia steady time polis tu panggil, kalau aku dah menggeletar

Link Video : Hafiszan Ismail

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut sama terkejut dengan perkongsian tersebut. Selain tidak menyangka pihak polis akan terus tahan on the spot, ramai juga yang memberi nasihat untuk menjadikan kejadian tersebut sebagai satu iktibar kepada semua.

 

Sumber: TikTok Hafiszan Ismail via sportdaily

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *