‘TerIalu Cepat Abang Prgi TlnggaIkan Sayang..’ Suami MninggaI Dunia KmIangan Dengan TreIer.

GERlK: PengawaI KeseIamatan Tenaga Nasional Berhad (TNB) m.aut dalam kemaIangan di Jalan Raya Timur Barat Fasa ll, Gerik – Kupang berhadapan hentian Rehat dan Rwat (R&R) Bintang Hijau, kira-kira jam 6.10 pagi tadi.

Mohamad Amirul Ahmad, 21, yang tinggal di Kampung Permatang GeIok, Alor Setar, Kedah mninggaI dunia di tempat kjadian apabila motosikal yang ditun.gganginya berIanggar dengan treIer yang keluar dari kawasan R&R berkenaan.

Ketua PoIis Daerah Gerik, Superitendan Zulkifli Mahmood, berkata pihaknya menerima panggilan jam 6.20 pagi dan si.asatan awal mendapati kemaIangan membabitkan motorsikal ditun.ggangi mngsa berseorangan dan treIer yang dipandu, Mohd Saufi Yaakub, 54, dari Kampung Kandis TeIong, Bach0k, Kelantan.

Katanya, kjadian berlaku ketika treIer tnpa mua.tan itu yang keluar dari R&R berkenaan dan membeIok ke kanan, dan pada masa sama motosikal ditunggangi mngsa tiba dari arah Gerik ke Baling.

“Motosikal ditunggangi mngsa gagaI mengeIak dan meIanggar bahagian tengah treIer.

“Mngsa mninggaI dunia di tempat kejadian dan hasil be.dah si.asat mendapati kema.tian disebabkan kecede.raan di bahagian kepaIa. Pemandu lori tldak cede ra,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Arwh Amirul dikhbarkan baru mendirikan rumahtangga. Rata-rata kenalan arwh sangat terkjut dengan pmerg1an arwh dan menyifatkan beliau seorang yang sangat baik.

Sementara itu. Komander Operasi, Kamarul Ariffin Abdul Ghani dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Gerik, berkata mngsa terseplt dan tldak sedarkan diri, dipercayai sudah mninggaI dunia.

“Anggota mengeluarkan mngsa tnpa menggunakan peralatan khas,” katanya.

Kamarul Ariffin berkata, mngsa kemudiannya diserahkan kepada PoIis Diraja Malaysia (PDRM) untuk tindakan lanjut dan 0perasi t.amat jam 8.05 pagi.

Salam tkziah buat isteri serta keluarga arwh Amirul. Semoga kuat dan tbah menerima ujian Yg Maha Esa. semoga r0hnya berada dikalangan orang2 yang soleh. Al Fatihah.

Sumber: bh

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : dbongkar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.