Isu Pvkvl Anak : Usahawan Kosmetik Dibenarkan Dij4min RM9 Ribu Kerana H4mil 5 Bulan

Susulan daripada seorang usahawan kosmetik, Nurul Atikah Hanafi atau lebih dikenali sebagai Ika Ekora dan suami, Mohd Hairie Razali yang did4kwa memkul anak perempuannya berusia 16 tahun baru-baru ini, Mahk34mah Majistret membenarkan tertudvh diberi j4min sebanyak RM9,000 seorang masing-masing dengan seorang penj4min.

Mengaku Tidak Bersalah

Sebelum itu, Ika dan suami did4kwa di Mahk4mah Majistret atas pertduhan menyebabkan kecder4an kepada anak perempuannya pada Isnin lalu. Bagaimanapun, kedua-duanya mengaku tidak bersalah di hadapan Majistret Muhammad Yusoff Abdullah.

Pasangan itu did4kwa mengikut sekksyen 323 K4nun Kesksaan dan boleh dihvkum mengikut sekksyen yang sama dibaca bersama Sksyen 326A K4nun Kesksaan dibaca bersama sekksyen 34 K4nun Kesksaan serta boleh membawa hukvman penj4ra sehingga satu tahun atau d3nda maksimum RM2,000 atau kedua-duanya.

Ika H4mil 5 Bulan

Memetik laporan Harian Metro, pada mulanya Ika dan Hairie tidak ditawarkan sebarang jaminan namun peguam mereka, Muhammad Hasif Hassan memohon supaya mereka diberi jaminan dengan kadar minimum kerana Eka sedang h4mil lima bulan.

Selepas dibenarkan dijamin, mereka juga perlu melapor diri di Balai Polis Pasir Mas dua kali sebulan dan majistret menetapkan 18 Ogos depan sebagai tarikh sebutan semula kes.

Terdahulu, Murai.my melaporkan seorang remaja perempuan dipvkul oleh ibu dan bapa tirinya selepas dia memuatnaik status mengenai isu harta di Whatsapp. Ber4ng dengan tind4kan tersebut, usahawan itu dan suami bertindak memvkul remaja tersebut selain mengvgut suami m4ngsa untuk tidak membawanya keluar dari rumah mereka.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

sumber: viralmy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *