“Jangan S3lfish & Tam4k, Ramai Lagi Orang Yang Ikat Perut…” – Dayana Roza

Pelakon Dayana Roza menegur sikap sesetengah masyarakat yang mementingkan diri dan bersikap tam4k.

Dayana berkongsi hantaran di Instagram (IG)nya selepas tular foto stok simpanan makanan seorang wanita selepas memohon bantuan orang ramai.

Menurut Dayana, memang wujud golongan yang suka mengambil kesempatan seperti itu sehingga tidak memikirkan orang lain.

“Tak dinafikan memang wujud orang macam ni…Kiri kanan depan belakang dia kaut. Kepada yang ambik kesempatan atas alasan “takde makanan” “takde susu anak” “anak tak makan” tapi dalam diam dah collect banyak stock makanan tolong STOP ye,” katanya.

Tambah Dayana lagi masih ramai yang memerlukan bantuan dan terpaksa ‘ik54t perut’ kerana terkesan dengan pandemik C0vid-19.

“Dalam keadaan macam ni tak boleh s3lfish dan t4mak, ramai lagi orang yang ik4t perut. ingat sikit orang belakang ye kakak abang.

“Tak payah nak simpan stock sampai raya tahun depan. Ni dah kira macam makan hak orang, tak berkat nanti.

“Jangan nanti disebabkan orang-orang awak, orang yang nak bagi bantuan dah tak percaya dan mereka yang betul-betul memerlukan nanti lapar tak makan, anak tak ada susu, pampers semua.

“Fikir sikit ye,” tegur Dayana.

Sementara itu di ruangan komen, rata-rata pengikut kesal dengan sikap individu yang mengumpul bantuan keperluan harian yang boleh dikatakan lebih daripada cukup.

Mereka bersetuju dengan saranan Dayana agar pemohon bantuan tidak t4mak dan mementingkan diri sendiri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dayana Roza (@dayanaroza)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

sumber:  https://gempak.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.