5 Fakta Tentang Pemerglan Benjy Ibrahim, Pernah Mengadu Cara Layanan Di Penj4ra Medan

Berita bekas pelakon, Benjy Ibrahim menlnggal dunia pagi tadi mengejvtkan dunia seni tanah air tidak terkecuali dari negara seberang.

Pemerglan Benjy pada usia 42 tahun aklbats4kit  4sma diratapi semua sahabat dan rakan artis yang turut mengucapkan salam takzlah buatnya. Berikut 5 fakta tentang kem4tian Benjy yang kami rangkumkan dari pelbagai sumber.

Menlnggal Dunia di Medan, Indonesia

Menurut laporan dari Astro Awani, anak lelaki kepada Allahy4rham Azean Irdawaty mengh3mbuskan nafas terakhir di sebuah hospital di Medan, Indonesia pada hari ini, Ahad 11 Julai 2021.

Selepas mendengar khabar berita dvka ini, difaham ayah Benjy, Khairil Anwar Zainal Mukhtar Rashidi sedang mendapatkan bantuan dari pejabat Konsulat Jeneral Malaysia di Medan, Indonesia untuk pengurusan jen4zah.

Sudah Lama Mengalami masalah 4sma

Sebelum pemerglan Benjy, Setiausaha Agung Seniman, Mohd Hafiz Mohd Nafiah sempat menghubungi aktor berbakat ini. Katanta Benjy mengalami masalah 4sma dan alat sedut (inhaler) yang dia perlukan kosnya agak mahal di sana.

Menurut Hafiz, harganya sekitar RM300 dan pihak penj4ra tidak menyediakan ub4t ini kerana jenis yang digunakan itu bukan seperti biasa.

Mula Merasa Tert3kan Di Penj4ra Medan Indonesia

Seperti yang dilaporkan di Astro Awani, pada Disember 2018, Presiden Seniman, Zed Zaidi pernah melawat Benjy di penj4ra berkenaan. Ini disusuli kunjungan Mohd Hafiz yang memberi sumbangan kepada pelakon terbabit, April tahun 2019.

Dalam pertemuan itu, Hafiz  bimbang akan kesihatan ment4l Benjy yang telah lebih tiga tahun menerima hukvman di penjra itu. Kataya, pada masa itu Benjy dikatakan dia agak tertkan . Ini kerana penjra di sana sangat berbeza jika dibandingkan dengan fasiliti, keselesaan  dan cara layanan dan sebagainya di Malaysia.

Hukvman 11 Tahun Penj4ra

Untuk info, Pada 18 Oktober 2017, Benjy dijatuhkan hukvman penjra selama 11 tahun tiga bulan selepas didapati bersalah oleh Mahk4mah Daerah Medan, Indonesia. Benjy ditvduh memiliki d4dah jenis meth4phet4mine seberat 4.5 gram yang disembunyikan pada bahagian dubvrnya.

Menlnggalkan Anak Berusia 16 Tahun

Benjy merupakan seorang pelakon lelaki popular pada era 90an di Malaysia. Beliau merupakan anak lelaki tunggal pelakon dan dram4tis terkenal, Allahy4rhamah Azean Irdawaty. Benjy mula dikenali sebagai pelakon sejak zaman kanak-kanak lagi iaitu melalui filem Perempuan (1988).

Dia berkahwin dengan Safiya Stephanie Kar-Leng Leen namun berc3rai pada tahun 2013 dan mempunyai seorang anak, Firdaus Juan Benjamin berusia 16 tahun.

Al-Fatihah…

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber  :  https://murai.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published.