“Saya Sed4r Seharusnya Beri Contoh Yg Baik Bagi An4k-An4k” – Netizen ‘Salute’ Nia Ramadhani Meng4ku Sil4p Sendiri

Gempar baru-baru ini selepas selebriti terkenal Indonesia, Nia Ramadhani dan suaminya, Ardi Bakrie dit4ngkap oleh pihak p0lis di kediaman mereka di daerah Pondok Pinang, Kebayoran Lama, Jakarta Selatan atas kesal4han mengambil d4dah jenis sy4bu.

Pasangan itu dit4han bersama pemandu peribadi mereka dikenali sebagai ZN pada jam 3 petang, Khamis lalu dan dad4h seberat 0.78 gram turut dirampas pihak polis. Ketiga-tiga mereka dilaporkan dihantar menjalani tahanan di sebuah pvsat pemvlihan d4dah baru-baru ini, lapor Kosmo!.

Perkara itu dimaklumkan perguam mereka, Wa Ode Nur Zainab dalam satu kenyataan media. Menurutnya, Nia, Ardi dan ZN bersetuju menerima cadangan daripada Badan Narkotika Nasional (BNN) untuk melalui proses pemulihan.

Mungkin hari ini akan dihantar ke pus4t pemvlihan.”

Bagaimanapun, lokasi penempatan mereka tida dinyatakan dan Ketua Polis Metro Jakarta Pvsat, Hengki Haryadi memberitahu bahawa, Nia dan Ardi telah ditahan di bawah Akta 127 Und4ng-Und4ng Nombor 35 Tahun 2009 Bahagian N4rkotik yang dikategorikan sebagai pengguna d4dah.

Mengikut und4ng-und4ng itu, mereka wajib menjalankan proses pemulihan di lokasi yang ditentukan oleh BNN. Hengki turut berkata tiada unsur pilih kasih dalam mengendalikan kes terbabit seperti did4kwa orang ramai.

Saya mahu menjelaskan, d4kwaan mengatakan perkara ini tidak diproses mengikut Akta 127 adalah tidak benar. Setiap pengguna d4dah perlu menjal4ni pemvlihan. Ini adalah kewajipan und4ng-und4ng.”

Pemulihan tidak ditentukan oleh p0lis. Jika ada permintaan keluarga, kami akan memudahkannya. Proses tersebut akan dilaksanakan oleh pasukan penilaian bersepadu membabitkan BNN, pend4kwa raya, doktor, psikiatri dan penyi4sat di luar Jakarta Pvsat.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nia Ramadhani Bakrie (@ramadhaniabakrie)

“Respect kerana berani mengakui kesilapan sendiri.”

Sementara itu, video permohonan maaf Nia Ramadhani viral dan mendapat perhatian di media sosial di mana rata-rata netizen Indonesia dan juga Malaysia memujinya kerana mengaku kesilapan sendiri mengambil d4dah tersebut.

Melalui video itu, Nia dilihat menangis teresak-esak ketika menyampaikan permohonan maafnya itu sambil cuba ditenangkan suami.

Mohon izinkan saya, dengan segala kerendahan hati untuk mengucapkan permintaan maaf yang sebesar-besarnya kepada seluruh pihak yang terkait. Khususnya kepada keluarga besar saya, sahabat, teman-teman, orang-orang yang mengasihi saya, rakan kerja dan seluruh pihak yang sudah menaruh kepercayaan kepada saya.”

Saya, Nia Ramadhani Bakrie mengakui bahawa yang saya lakukan tidak menjadi sebuah contoh yang terpuji.”

@kakcomelllll

#niaramadhanibakrie #ardiebakrie #foryou

♬ suara asli – kakcomelllll

@kakcomelllll

#niaramadhanibakrie #ardiebakrie

♬ suara asli – kakcomelllll

Pasangan yang mempunyai 3 cahaya mata itu turut mengakui menyes4l dengan perbvatan mereka terbabit dalam penyal4hgunaan d4dah. Nia dan Ardi turut meminta agar masyarakat tidak meniru perbuatan tersebut dan berharap mereka dapat dimaafkan.

 

Sumber:Lobak Merah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://www.dnq.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published.