“Kubvr Masing-Masing…”- Isu V4ks1n, Lana Nodin ‘Backup’ Rita Rudaini?

Pelakon Lana Nodin meminta agar semua tidak mengec4m rakan artisnya, Rita Rudaini hanya kerana berkongsi pendapat dan pandangan berbeza tentang v4ksin CVD-19.

Menurut Lana, apa yang penting kini bukan isu v4ksin tetapi masalah ekonomi dan kebajikan rakyat yang semakin membimbangkan sejak p4ndemik ini melanda negara.

“Pro vksin ke anti vksin ke sepatutnya bukan isunya sekarang ni. Isu dia bila nak tamatkan darurat ni supaya parlimen buka supaya tak ada orang m4ti kelap4ran tapi pak menteri enjoy pergi overseas…kita melapok duduk umah sampai kematu!

“Orang dah ambil vksin tak payah la kec4m kalau Rita nak share apa dia rasa dia nak share kalau rasa video tu menghasut pergi tangkap prof tu sebab dia yang buat video tu plus siapa dah ambil vksin pun kenapa nak takut dengan orang tak ambil ni?,” katanya.

Lana berkata mengenai isu vksin itu di ruangan komen Instagram (IG) Rita yang memuat naik video mengenai seorang doktor dipercayai mempunyai gelaran professor bercakap mengenai sejenis ubat antiparasit bernama Invermectin.

Terdahulu, KKM dilaporkan tidak menolak kemungkinan meluluskan penggunaan Ivermectin bagi merawat pesakit CVD-19 jika terdapat bukti kukuh menjelaskan keberkesanan dan kesan sampingannya.

Tambah Lana lagi, sepatutnya setiap orang berhak mempunyai pandangan yang berbeza termasuk isu vksin. “Kalau orang bagi pandangan berbeza kata antivax (anti-vksin) kalau bagi sependapat then korang ke bayar duit api umah kalau orang tu sakit? So kvbur masing-masing biar masing-masing bagi pendapat.

“Oksigen pun kita dapat free, freeworld jadi biar la Rita nak post apa bukan hampa bayar internet phone dia rasa video dia post ni mengh4sut ramai lagi post video ni.

“Some people tak ambil vksin mungkin sebab masih clinical trial orang was-was lagi orang masih menunggu yang betul-betul works yang di approved oleh Pentadbiran Makanan dan Ubat-Ubatan (FDA),” komennya lagi.

Sejak beberapa hari lalu, nama Rita menjadi bualan hangat serta kec4man netizen selepas mempertikaikan warga emas kononnya dipaksa mengambil v4ksin CVD-19.

Malah, ibu tunggal kepada dua cahaya mata itu turut bertindak menyiar semula beberapa hantaran yang seakan menguatkan d4kwaan dirinya tidak percaya dengan v4ksin CVD-19.

Namun Rita tidak pernah mengakui dirinya anti vksin malah berpendapat golongan yang enggan menerima suntikan vksin tidak semestinya, mereka seharusnya digelar antivksin memandang keputusan itu adalah hak masing-masing.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727)

Sumber: Gempak

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.motifviral.dnqj.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *