“Tetap Tak Mahu Tut0p Tempat Kerja,” Majikan Pksa Staf Makan Ivermectin Depan Mcka

su majikan yang masih mementingkan keuntungan kerap kali menjadi perbahasan apabila begitu berat untuk menutup premis perniagaan walaupun sudah ada kes positif di syarikatnya.

Kakak positif Cov1d-19 sebab tempat kerja

Baru-baru ini, tular di media sosial apabila seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @lelakiserigala memaklumkan yang mereka sekeluarga perlu menjalani sw4b test kerana kakaknya mempunyai kontak rapat dengan individu yang positif c0v1d-19.

Kakak dan adiknya disahkan positif  dan lelaki berkenaan memberitahu majikan tempat kakaknya bekerja sangat tidak bertanggungjawab kerana memaksa pekerjanya yang mempunyai kontak rapat datang bekerja serta mengvgut akan memotong gaji.

Majikan tak bertanggungjawab

Selang beberapa hari, pengguna Twitter berkenaan kembali memuat naik screenshot perbualan di group WhatsApp keluarga apabila kakaknya mend4kwa majikan tempatnya bekerja memaksa pekerja menelan ub4t yang dikatakan mampu melindungi daripada c0v1d-19.

Walau bagaimanapun ub4t Ivermectin itu telah dilarang oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bagi kegunaan pesak1t c0v1d-19 kerana merupakan ubatan untuk haiwan dan tidak disahkan keberkesanannya.

Bagi pekerja makan ivermectin

Bos p4ksa makan depan dia

Kakak nak berhenti kerja

Pengguna Twitter itu memaklumkan lagi yang sw4b test terbaru dilakukan pada pekerja-pekerja tempat kakaknya bekerja kian bertambah dan 23 orang telah disahkan positif .

Apa yang mengejutkan, majikan masih lagi menyuruh mereka yang positif terus datang bekerja.

KKM sahkan ivermectin untuk haiwan

Cari kerja baru untuk kakak

Bimbang akan keselamatan kakanya, @lelakiserigala telah memohon kepada orang ramai untuk mengiklankan kerja kosong kerana kakaknya memerlukan pekerjaan disebabkan seorang ibu tunggal kem4tian suami jika dia berhenti kerja.

Tak ada ke staf yang nak b4tuk bers!n depan bos tu?

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan berasa ger4m mendengar tindakan majikan yang begitu tidak berhati perut terhadap para pekerjanya.

Tindakan tidak bertanggungjawab ini bukan sahaja menganc4m nyawa pekerja dan ahli keluarga tetapi turut menjadi penyumbang kepada peningkatan kes c0v1d-19 di Malaysia.

Tak silap makan ni boleh makin tervk

Memang ada bos perangai macam ni

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber: Twitter @lelakiserigala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *