“Cabaran saya untuk beritahu 3 anak mengenai ketiadaan ibu mereka…” – Shuib

Pemergian Siti Sarah Raissuddin sememangnya sangat dirasai oleh rakan artis dan juga kenalan rapat all4hyarham. Paling terasa sudah tentu suaminya Shuib Sepahtu yang kehilangan s0s0k isteri yang sangat dicintainya.

Dalam laporan dari Berita Harian, Shuib 37 memaklumkan yang mereka sempat membuat panggilan video buat terakhir ketika arw4h isterinya, Siti Sarah Raissuddin, 36, sedang naz4k di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM (HCTM).

Lihat air mata isteri berjujuran

Menurut Shuib lagi, tiga anaknya, Shuib berkata, dia dan tiga cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq m4tin, 6, dapat melihat air mata berjura1an di pipi arw4h ibu mereka ketika membuat panggilan video.

“Dengan bantuan jururawat dan doktor, saya membuat panggilan video, itulah kali terakhir saya dan anak-anak dapat menatap wajah arw4h ketika masih bernyawa.”
“Ketika itu, saya nampak air mata berlinangan di pipinya, seolah-olah memahami apa yang kami bualkan dengannya.” 

Pergi hospital lepas anak2 tidur

Tambah pelawak itu lagi, dia sempat bergeg4s ke hospital selepas anak-anak tidur dan selesai majlis bacaan yassin bagi mengetahui k0ndisi isteri, namun dia tidak dibenarkan masuk.

Saya sempat ke hospital selepas anak-anak tidur dan selesai majlis bacaan Yassin dan doa selamat, malam tadi.
“Bagaimanapun, saya tidak dibenarkan bertemu arw4h. Saya kemudiannya berpatah balik ke rumah,” jelasnya.

Walau bagaimanapun, usahawan tersebut reda dengan pemergian isteri. Cuma, apa yang lebih memberatkan adalah bagaimana cara untuk memberitahu anak-anak yang masih kecil.

“Cuma, cab4ran saya untuk memaklumkan kepada tiga cahaya mata mengenai ketiadaan arw4h ibunya,” katanya.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaydee Mohamad (@jaydeesm)

Akan dikebum1kan bersebelahan pusara ibunya

Shuib memaklumkan yang jnazah akan dikebum1kan bersebelahan pusara ibu Sarah di Go0mbak kira-kira jam 12 tengahari nanti kerana mereka pernah berbual soal kemat1an suatu ketika dahulu dan hajat tersebut pernah disampaikan kepadanya.

“Jnazah arw4h akan dikebumikan bersebelahan kvbur arw4h ibunya di Tanah Perkvburan Islam, Kampung Sungai Pusu, G0mbak, jam 12 tengah hari ini.
“Arwah memang minta dikebum1kan di sebelah kvbur arwah ibunya.
“Jika berbual soal kemat1an, arw4h ada menyebut keinginan disemad1kan di sebelah kvbur arw4h ibunya,” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaydee Mohamad (@jaydeesm)

Hadiahkan anak keempat

Menerusi sumber lagi, Shuib dilihat tenang dan berjanji akan menjaga empat orang cahaya mata mereka dengan sebaikknya walaupun anak bungsu mereka yang baru sahaja berusia 3 hari tidak dapat menatap wajah ibu tersayang.

Kelihatan tenang ketika ditemui, Shuib berkata, dia berjanji akan menjaga empat cahaya mata hasil perkongsian hidupnya dengan arwa4h dengan baik.

“Arw4h menghadiahkan saya dengan kehadiran Ayash Affan yang lahir pada Jumaat lalu. Arw4h bergelvt untuk menyelamatkan anak kami. Nyata, Allah lebih menyayanginya.
“Nama Ayash Affan itu sendiri menjadi pilihan arw4h kerana menurut pembacaannya, nama berkenaan mengenai seorang pejuvang di Wilayah G4za,” jelasnya.

 

Sumber: Berita Harian (Zaidi Mohamad), foto Instagram Jaydeesm

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : http://www.klmenjeritvideo.dnq.news

Leave a Reply

Your email address will not be published.