Ber4ng Dikata Idolakan Blackpink Tak Dapat Pahala, Lelaki Kaitkan Kem4tian Siti Sarah

Nama All4hyarhamah Siti Sarah telah dipetik oleh seorang peminat Kpop yang tidak berpuas hati dengan kenyataan yang dibuat oleh Shuib di Instagram (IG) livenya dua hari lalu.

Dalam paparan IG live yang ditonton oleh lebih 500,00 ribu orang itu, Shuib sempat meninggalkan nasihat buat peminatnya supaya sentiasa mengidolakan Rasulullah SAW dan tidak leka dengan artis seperti Blackpink dan BTS.

Tambah Shuib lagi manusia tidak seharusnya dijadikan idola kerana tidak akan mendatangkan sebarang pahala buat mereka.

Nasihat tersebut bagaimanapun telah disalahertikan oleh seorang peminat Kpop  hingga kemar4hannya dilepaskan kepada arw4h Siti Sarah.

Lelaki yang dikenali sebagai raptorpool di Instagram telah memuatnaik story meluahkan rasa tidak puas hati kepada Shuib selepas dinasihati untuk tidak bersikap keterlaluan meminati kumpulan muzik dari Korea itu.

Story itu sempat ditangkaplayar oleh pemilik akaun Twitter @aemieruls_ sebelum dimuatnaik ke akaun miliknya.

Walaupun tindakan lelaki dianggap keterl4luan, namun dia sedikit pun tidak menunjukkan rasa bersalah selain berasa bangga kerana tidak menggunakan akaun palsu untuk melepaskan kemar4hannya.

Bagaimanapun, setelah menerima kec4man teruk dari netizen, lelaki tersebut akhirnya bertindak meminta maaf di atas keterlanjurannya berkata-kata dan terus menukarkan akaun sosial medianya kepada mod peribadi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.motifviral.dnqj.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published.