“Shuib Cerita Det1k2 Terakhir Sebelom Arw4h Pergi” Alhamdulilah Sempat Ajar Mengucap.

Penyanyi dan isteri kepada Pelawak dan pelakon terkenal Shuib iaitu Siti Sarah Raisuddin telah men1nggal dunia pada usia 36 tahun awal pagi isnin lalu kerana kompl1ksi ak1bat wab4k cov1d 19.

Pemerg1annya telah ditangisi oleh seluruh rakyat malaysia kerana beliau merupakan seorang insan yang sangat baik. Seorang isteri yang taat setia dan sifatnya yang sentiasa membuat orang selesa menyebabkan ramai yang terkesan dengan pemerg1annya itu.

Shuib iaitu suami kepada arw4h sempat meluahkan perasaannya pada satu sesi siaran langsung setelah selesai pengkebum1an arw4h iaitu shuib menjelaskan bahawa apabila arw4h tengah ten4t, pihak hospital telah menelefon dan membiarkan shuib melihat dan mengajarkan arw4h mengucap dua khalimah syahadah.

Dalam keadaan ten4t, shuib membisikkan bahawa dia redha kalau isteri tersayangnya itu pergi menghadap ilahi, kes4kitan yang ditanggung itu membuatkan shuib redha dan melepaskan isterinya itu jika sudah sampai masanya dijemput ilahi.

Sesungguhnya banyak pengajaran yang dapat kita teladani daripada pemerg1an Beliau. Redha walaupun sayang.

Siapalah kita untuk menidakkan takdir Yang Maha Esa..Semoga kepulangan Allahy4rhamah Siti Sarah dimuliakan bertemu Sang Pencipta. Damai dan tenanglah kamu. Di sana. Al-Fatihah.

Komen Netizen:

Sumber : Tiktok

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.keramatviral.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.