Shuib tak dend4m, maafkan Aisar Khaled buat ‘content’ ziarah kubvr Siti Sarah – “Tiada guna s4kit hati, kena ingat kem4tian hampir dengan kita”

KONTR0VERSI melawat kubvr Allahy4rham Siti Sarah nampaknya selesai apabila suami penyanyi itu iaitu Shuib Sepahtu memaafkan personaliti media sosial, Aisar Khaled.

Berkongsi mengenai perkara itu, Aisar memuat naik mesej pesanan suara yang dihantar oleh Shuib menerusi aplikasi WhatsApp pada Sabtu.

Dalam rakaman tersebut, Shuib berkata dia sudah memaafkan kesilapan yang dilakukan Aisar dan tidak menyimpan dend4m atas apa yang telah berlaku.

“Tak apa, dari awal apabila dapat tahu saya tengok video tu saya dah maafkan awak… tiada guna s4kit hati atau berd3ndam.

“Saya nak mudahkan urusan semua orang, saya juga minta Allah permudahkan urusan saya, jadi saya tak nak menyusahkan orang lain. Tiada manusia sempurna di dunia, saya pun selalu buat salah dan dosa.

aisar 3

Aisar kongsi pesanan suara yang dihantar oleh Shuib.

“Banyak dosa saya dengan Allah tapi mungkin apa yang boleh kita ambil pengajaran janganlah berbuat kesalahan sama, mungkin kita tak perasan kesalahan itu adalah kesalahan yang tak sepatutnya kita buat,” kata Shuib.

Aisar mencetuskan kontr0versi apabila memuat naik video melawat ke Tanah Perkubvran Islam Sungai Pusu, Gombak iaitu lokasi Siti Sarah dikebvmikan sebagai kandungan untuk laman YouTube miliknya pada 9 Ogos lalu.

Terima Kasih Abang Shuib… ujian seperti ini mengubah hidup saya.

AISAR KHALED

PERSONALITI MEDIA SOSIAL

Tindakan itu menimbulkan rasa kurang senang ramai pihak yang menganggap dia mengambil kesemp4tan dan tidak sens1tif dengan keadaan yang berlaku.

Dalam pada itu, YouTuber berusia 21 tahun ini turut mengucapkan terima kasih kepada Shuib kerana menerima permohonan maafnya itu dan berjanji tidak akan mengulangi kesilapan sama.

aisar 2

Aisar kes4l dengan tindakannya memuat naik video melawat kubvr Siti Sarah.

“Terima Kasih Abang Shuib… ujian seperti ini mengubah hidup saya. MasyaAllah,” tulisnya pada ruangan kapsyen.

Sementara itu, Shuib turut mengingatkan Aisar supaya berpada-pada dalam menggunakan media sosial serta menjadikan ruang platform yang ada untuk tujuan baik.

TONTON VIDEO AISAR KHALED!

“Saya doakan awak terus menjadi YouTuber hebat menggunakan platform kita untuk sebarkan kebaikan.

“Jangan jadi orang yang terlalu seronok buat content sampai akhirnya apa kita buat makan diri sendiri. InsyaAllah kita kena ingat kem4tian hampir dengan kita cuma tak tahu bila.

“Awak orang hebat dan baik teruskan berbuat kebaikan,” kata Shuib.

Untuk rekod, Siti Sarah, 37, menghembuskan nafas terakhir pada pukul 5.13 pagi 9 Ogos lalu di Pusat Perub4tan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur akib4t Cov1d-19.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published.