Kacukan Filipina-Amerika, Liza Soberano Cantik Dan Berbudi Pernah Dinobat W4nita Tercantik Dvnia

Pemilihan aktres Filipina ini sebagai wanita tercantik dunia dibuat oleh blog hiburan iaitu Starmometer. Liza Soberano telah mengal4hkan Selena Gomez dan Deepika Padukone.

Kenali Liza Soberano dan 10 Fakta tentang wanita cantik ini;

1. Gadis ini lahir di Santa Clara, California, Amerika Syarikat pada 4 Januari 1998. Memiliki kerakyatan Amerika dan Filipina. Mempunyai darah kacuk4n Filipina di sebelah bapanya, John Castillo Soberano dan Amerika di sebelah ibunya, Jacqulyn Elizabeth Hanley. Membesar di California sebelum berpindah ke Manila di usia 10 tahun, mengikut bapanya yang sudah berpis4h dengan ibunya.

2. Liza Soberano memulakan kariernya sebagai model ketika berusia 12 tahun. Ketika itu Liza telah ditawarkan untuk menjadi model iklan percetakan. Sejak itu, Liza mula mendapat tawaran berlakon walaupun tidak begitu fasih berbahasa Tagalog.

3. Wajahnya mula muncul di layar kaca membintangi drama berseiri yang berjudul Mac pada tahun 2011. Karier Liza meningkat naik setelah membintangi drama berjudul Forevermore pada tahun 2014.

4. Di Filipina, Liza Soberano juga telah mendapat jolokan wanita paling cantik dan sering menjadi pilihan produser drama dan filem juga produk kecantikan sebagai duta mereka.

5. Tidak bergantung kepada rupa paras semata-mata, Liza pernah meraih penghargaan Most Influential Film Actress dan Push Female Movie Performance of the Year.

6. Mempunyai ketinggian 1.69 meter dan berat 51 kilogram, Liza juga aktif dalam misi kemanusiaan dan sering menyokong kempen Save the Children Philippines serta menjadi duta kempen tersebut.

7. Gadis cantik ini juga bergelar seorang penyanyi apabila melancarkan album runut bunyi bertajuk Choose Amore, Choose Love berduet bersama kekasih hati Enrique Gil.

8. Hobi di masa lapang, Liza gemar menonton filem, membaca buku, mengambil video dan main monop0li.

9. Liza Soberano tamat persekolahan di sekolah tinggi St. Patrick’s School of Quezon City pada tahun 2015. Liza merupakan seorang pelajar yang aktif di sekolahnya.

10. Liza bercita-cita mahu menjadi peguam dan mempunyai mata berwarna coklat. Wanita yang menjadi inspirasi kepada gadis tercantik di dunia ini ialah Kendall Jenner.

 

Sumber:Nona

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.dnq.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published.