Dayang Nurfaizah, Uyaina Arshad dan Zulin Aziz Berkongsi Kisah ‘Kita Malaysia’. Selamat Hari Kebangsaan Ke-64

 

Hari ini menandakan sudah 64 tahun Malaysia merdeka dari cengkam4n penjaj4h. Seiring dengan usia yang melebihi enam dekad ini, sudah banyak pahit dan manis negara ini lalui sebagai sebuah negara berdaulat.

Pembangunan dan juga keharmonian yang berjaya dikekalkan dalam kehidupan masyarakat berbilang kaum menjadikan Malaysia sebuah negara yang unik dan penuh kepelbagaian. Tidak kiralah Melayu, Cina, India, Kadazan, Iban dan suku kaum lain di negara ini, kita meraikan perbezaan itu dengan saling menghormat1.

Seiring dengan tema Hari Kebangsaan tahun ini iaitu Malaysia Prihatin, Media Hiburan bersama-sama dengan jenama portal lain seperti Remaja dan Keluarga turut serta menyemarakkan semangat kemerdekaan sepanjang bulan Ogos ini menerusi kempen ‘Kita Malaysia’.

Ramai rakan selebriti berkongsi pengertian apakah maksud ‘Kita Malaysia’ bagi diri mereka sempena kempen ini. Dayang Nurfaizah, Uyaina Arshad dan Zulin Aziz antara yang menyumbang pesanan dan pendapat bernas mereka.

Menurut penyanyi bersuara emas anak, “Bagi Dayang, Kita Malaysia adalah apabila rakyat Malaysia bersatu padu, sentiasa memberikan sokongan di antara satu sama lain. Menyebarkan kasih sayang dan juga sikap yang positif.”

Manakala Uyaina pula berpendapat, “Kita Malaysia adalah kebanggaan, rasa kasih dan sayang, keikhlasan dan usaha kita bersama utk melihat dan menjamin masa depan yang lebih baik untuk Malaysia. Kita Malaysia adalah rasa cinta untuk tanah tumpahnya dar4hku.”

“Bagi saya kita Malaysia ni duduk dalam satu negara yang pelbagai kaum dan pelbagai agama janganlah kita bersikap ras1s. Kita perlu bersatu padu lebih-lebih lagi dalam keadaan pandem1k yang melanda negara. Kita jangan hanya nak bantu kaum kita sahaja. Barulah kita oleh menggunakan hashtag Kita Jaga Kita. Selamat Hari Kebangsaan buat semua pembaca Media Hiburan,” ujar selebriti serba boleh ini.

Daripada kami di meja editorial, Selamat hari Kebangsaan kami ucapkan kepada semua pembaca setia Media Hiburan. Jaga diri anda dan jangan lupa mendaftar untuk mendapatkan sunt1kan vaks1n bagi melindungi diri kita dan juga masyarakat sekeliling agar imuniti kelompok berjaya dicapai.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Media Hiburan (@mediahiburanofficial)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : MH

Leave a Reply

Your email address will not be published.