“Berkali-kali masukkan kad tapi duit tetap tak keluar”- $ebak! Rupanya Anak Belum Masukkan Duit

Kvdrat seorang warga emas sememangnya tidak mampu lagi untuk membant1ng tvlang menyara keluarga. Apatah lagi mus1m endem1k yang mel4nda dunia. Sudah pasti ramai yang terke$an dengan ekonomi sekarang.

Mungkin diluar sana, rata-rata anak-anak agak tidak lagi mampu lagi menghurkan wang saku buat ibu bapa dikampung kerana mereka juga dalam ekonomi yang ten4t.

Benarlah lain manusia, lain ujiannya. Kisah yang dikongsikan oleh wanita di akaun TIkTok yang bernama TikTok miyyyyyy6 sangat mervntun kalbu.

Vide0 tersebut memaparkan seorang lelaki warga emas dilihat berkali-kali cuba memasukkan kad bank sebelum berlalu dengan wajah yang $ugul kerana tidak berjaya mengeluarkan wang dari mesin pengeluaran wang automatik (ATM).

“Dari luar dah nampak sayu pakcik ini tunggu gil1ran untuk mengeluarkan duitnya,

banyak kali lihat pakcik tu keluarkan kad debit sambil mengelap cip (mungkin kad itu tak boleh detect). Sampai kakak sebelah offer nak tengok kan, tapi still sama.

“Dah keluar pun pakcik tu still tenung kad dia. Tunang turun tanya kenapa pakcik?

“Rupanya pakcik nak keluarkan duit, tapi anak belum masukkan diut lagi. Duit hanya tinggal RM11 je dalam akaun, katanya sambil tersenyum.”

Tunang saya terus hulur sampul raya. Pakcik tu terus ucap ‘Alhamdulilah terima kasih banyak nak‘. sebelum beredar, sempat tunang saya minta pakcik tu doakan kami murah rezeki,” Tulisnya

Lebih menyentvh hati, Mira berkata lelaki berken4an merenung lama sampvl yang diberikan tunangnya seolah-olah tidak menyangka mendapat rezeki daripada individu tidak dikenali.

“Kebetulan motor pakcik tu diparkir belakang kereta kami. Masa pakcik tu atas motor, dia termenung tengok sampul yang kami bagi. $ayu betul rasa.

“Time ni member dah $ebak, tahan air mata sebab $edih.

“Masa duduk atas motor tu, pakcik tu termenung lama. Tak tahu apa yang difikirkan. Muka pakcik ini sangat $ayu. Ya Allah, kau limpahkanlah rezeki buat pakcik ini.”- Tulisnya.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Berita_viral22 (@berita_viral22)

Perkongsian wanita ini telah mendapat 451 ribu tontonan. Rata-rata warganet turut merasa $ebak malah ada yang serta merta turut teringatkan ayah dikampung.

Ramai antara mereka yang turut mendoakan agar urusan pakcik ini dipermudahkan segala urusan.

 

Sumber: TikTok miyyyyyy6

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.