Hargai Peminat. Mira Filzah Belanja Gambar Putera Sulung Yang Diberi Nama Wan Khair Amir

Umumnya para peminat telah maklum bahawa pelakon cantik manis Mira Filzah telah melahirkan bayi sulungnya pada tanggal enam syawal baru-baru ini.

Sebagai selebriti kesayangan ramai, sudah pasti ramai yang ingin menatap gambar anak kepada pelakon kesayangan mereka. Untuk tidak menghampakan peminat, Mira Filzah dan suami dengan rel4 hati berk0ngsi  wajah putera sulungnya itu buat tatapan peminat.

Memandangkan baru 7 hari kelahiran, pelakon itu hanya berkongsi foto pandangan sisi bayi mereka semasa majlis tahnik. Pasangan ini juga turut mengumumkan telah membuka akaun Instagram bayi tersebut.

Lepas ni hari-hari peminat Mira Filzah boleh tengok perkembangan bayi kesayangan mereka ni kan?

Bintang Paling Popular di  Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-32 itu turut mengumumkan nama yang dipilih untuk anak sulungnya iaitu nama Wan Khair Amir.

“Hari ini hari ketujuh bersama putera tersayang kami, dengan rasa penuh keinsafan dan kesyukuran kami menamakan putera kami Wan Khair Amir bin Wan Emir Astar.

“Khair membawa makna ‘baik, elok’, juga diambil daripada nama arwh papa (Wan Mohammad Khair-il Anuar).

“Amir pula bermaksud ‘orang yang memegang per1ntah, pem1mpin’, juga diambil sebagai variasi daripada nama kami berdua Emir dan Amirah,” kata pa$angan ini pada Isnin.”- Tulisnya

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WAN EMIR ASTAR (@wanemirastar)

Pelakon itu juga memaklumkan majlis tahnik bayinya berjalan dengan lancar dan turut mengucapkan terima kasih buat Ustaz Don Daniyal yang turut meluangkan masa untuk hadir ke majlisnya.

Mira juga berdoa agar anaknya Wan Khair Amir dipimpin dalam setiap langkah agar membesar sebagai anak yang baik dan soleh, serta menjadi insan yang berbakti kepada agama, bangsa dan tanah air.

Video:

Rata-rata peminat yang dan rakan artis juga turut mendoakan kesejahteraan kepada anak pa$angan pelakon tersebut.

Untuk rek0d Mira atau nama sebenarnya Nur Amirah Filzah Badioezaman, 29 mendirikan rumah tangga dengan anak kepada kepada Ahli Parlimen Kuala Kangsar, YB Datin Mastura Mohd Yazid pada September 2020.

Untuk info, suami kepada Mira Filzah bernama Wan Emir Astar Wan Mohammad Khair-il Anuar, 32. Beliau berkerja sebagai arkitek dan mempunyai firma seni bina dan perniagaan sendiri.

Bapanya yang juga bekas Ahli Parlimen kawasan sama (Kuala Kangsar) iaitu Allahyarham Datuk Wan Mohamad Khair-il Wan Ahmad, telahpun terlebih dahulu men1nggal dunia ak1bat traged1 helik0pter di Sarawak pada tahun 2016.

 

Sumber: IG Mira Filzah

Leave a Reply

Your email address will not be published.