Ramai $ayu Lihat Kereta Anak Kapal MH37o Disaluti Debu Tebal Masih Terparkir Di KLIA Sejak 8 Tahun Lalu.

Awal pagi 8 Mac 2014 telah mencatat sejarah hitam buat negara apabila pesawat MH37o milik Penerbangan Malaysia Airlines dalam perjalanan ke Beijing, China telah terputu$ komunikasi dengan menara kaw4lan trafik udara.

Seramai 239 penumpang dan anak kapal hi1ang dalam perjalanan itu.

Bermula saat itu, ger4kan mencari dan menyel4mat besar-besaran mel1batkan pelbagai negar4 dilakvkan. Namun, semuanya menemui jalan bvntu. Lapan tahun berlalu, bukan sahaja bangka1 pesawat, malah ceb1sannya juga lenyap begitu sahaja.

Bagaimana pe$awat MH37o boleh h1lang begitu sahaja daripada radar?

Hari silih berganti, namun pender1taan dan ke$edihan yang ditanggvng oleh keluarga penumpang dan anak kapal masih dirasai.

Penantian yang tiada penghujung.

Terbaharu, perkongsian seorang pengguna TikTok @yourjiranstory jelas mengimbau memori lama.

Individu tersebut berkongsi sebuah video memaparkan sebuah kereta jenis Honda yang tersadai kira-kira 7 atau 8 tahun di parkir lot Lapangan Terbang Antarabangsa (KLIA) yang dipercayai milik salah seorang penumpang ataupun anak kapal MH37o.

Apa yang meruntvn j1wa, kereta tersebut dilihat telah disaluti debu tebal dan sehingga kini masih tersadai kerana tuannya masih belum pulang dalam penerbangan selama 8 tahun lepas.
 

Difahamkan, kereta tersebut tidak boleh dialihkan sewenang-wenangnya kerana tayarnya masih diclamp.

Perkongsian tersebut nyata mengvndang rasa $edih warganet yang rata-rata turut meninggalkan berbagai komen.

Video:

Komen Netizen:

“Bagi aku lah kan. Mana kereta2 mang$a traged1 ni kena lepaskan je oleh p1hak airport sebab mereka mang$a. kena ada timbang rasa sikit p1hak airport ni”
 
“Hari tu ada baca 1 cerita..katanya $engaja waris xnak ambil kereta tu,sebab masih mengharap mang$a tu akan pulang.”
 
“Pasti tuan kereta tu pun tak sangka itu lah hari terakhir dia parking kereta kat situ. Ya Allah.. $edihnya.”
 
 
Sumber: TikTok @yourjiranstory

Leave a Reply

Your email address will not be published.