“Baka-baka Dia Tinggalkan Bilik H0tel Ber$epah,”-Peminat Tanya Kenapa Petik Nama Neelofa?

Tidak dinafikan, bekerja sebagai housekeeping di h0tel sangat mementkan terutama ketika musim cuti. Di waktu ini kita akan berjumpa bermacam-macam ragam manusia yang menyew4 h0tel tempat kita berkerja. 

Kalau dapat pelanggn yang rajin, cermat dan pembersih tentu akan rasa bertuah kerana anda tidak perlu mengemas bilik semahunya.

Namun, jika dapat pelnggan yang peng0tor, tinggalkan bilik berseph, anda tetap ken4 bersihkan kerana itu adalah sk0p kerja seorang housekeeping.

Mahu tak mahu terpak$a bersihkan. Selain itu pekerja housekeeping perlulah menj4ga et1ka dengan meny1mpan semua rahs1a yang berl4ku ditempat kerja dengan betul.

“H0tel tiada pr1vacy langsung! Sorry, tak beran1 nak check-in dekat sini.”

Demikian antara komen yang warganet apabila $alah seorang individu yang dipercaya1 pekerja sebuah hotel berkongs1 sebuah v1deo di Akaun Tiktok miliknya.

Video tersebut memaparkan $uasana ber$elerak di dalam sebuah bilik di hotel sebaik sahaja tetamu berken4an mendaftar keluar (check-out).

Individu berkenaan juga sempat mer4kam suasana bilik pelnggan yang dipercaya1 ada hvbungan kekeluargaan dengan selebriti tanah air dan juga pengacara terkenal.

Individu terbab1t dipercaya1 meninggalkan bilik ber$epah dengan bungku$an makanan di atas meja serta lantai, selain cadar dan tuala juga dibiarkan bergumpalan di merata tempat.

Walaupun tidak menyatakan secara spes1fik nama hotel tempatnya bekerja, namun menerusi ruangan k0men, h0tel tersebut dipercaya1  terletak di area Selangor.

Petik nama Nevelofa

“Nak tengok tak macam mana guest (tetamu) yang ada baka-baka Neelofa check-out bilik diaorang (mereka)?”- tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Berita_viral22 (@berita_viral22)

Vide0 berdurasi 28 saat itu men1mbulkan pendebtan dalam kalangan warganet. Rata-rata memberi nasihat agar individu tersebut menjag4 etika sebagai pekerja sekali gus menjaga nama baik Hotel tempatnya berkerja. 

Perkara tersebut adalah tidak wajar. Apatah lagi menga1tkan individu tertentu dengan s1kap peng0tor. Apa $alah Neelofa?

Sehingga kini vide0 berkenaan meraih sehingga 2.8 juta jumlah t0ntonan di aplikasi TikTok.

“Kalau baka yang dimaksudkan dari negeri yang sama dengan Neelofa, ambo (saya) orang Kelate (Kelantan). Tiap kali check-out tinggalkan bilik bersih dan kemas sahaja,” komen netizen.

Dalam pada itu ada juga yang memberi nasihat agar vide0 tersebut dip4dam $egera bagi mengel4k kejad1an tak diingini seperti t1ndakan tatatert1b oleh majikan atau $aman.

“Sape pernah jadi housekeeper je faham, walaupon sebulan practical.”

Namun, ada segelintir warganet yang memahami pera$aan pekerja tersebut, namun t1ndakan mev1ralkan adalah tidak wajar.

 

Sumber: Tiktok sharularifyuhanis

Leave a Reply

Your email address will not be published.