“Comel Betul”- Gara-gara Abang Nak Sangat Jadi P0lis Trafik, Getah Rambut Adik Jadi Mang$a

Permainan Gucci challenge ini nampaknya semakin trending di Laman TikTok. Tidak hanya instafamous dan selebriti yang mencubanya, trend ini dilihat semakin berani digayakan oleh golongan remaja.

Berbekalkan idea kreatif menggunakan pakaian yang sedia ada, mereka masing-masing dilihat segak berak$i bak peragawati internasional.

Kali ini tvlar pula sebuah vide0 seorang kanak-kanak yang mencuba permainan itu dengan memakai k0stum yang agak berbeza dari individu lain.

Apa yang uniknya, kanak-kanak tersebut dilihat segak berak$i dengan memakai pakaian mirip angg0ta ke$elamatan ‘p0lis trafik’ telah menarik perhatian wargamaya.

Video yang dimuat naik oleh akaun TikTok bernama yb_abangyusofff itu dikatakan sangat kreatif kerana hanya menggunakan barang yang sedia ada di rumah.

Apa yang menariknya, kostum itu hanyalah berasal dari baju putih pra sekolah, manakala log0nya pula diprint semula dan ditampal di atas k0tak cereal untuk dijadikan tag nama.

Ibu bapa kanak-kanak tersebut dikatakan terlebih kreatif apabila menjadikan masking tape sebagai jalur putih di tepi seluar angg0ta ke$elamatan jalan raya tersebut.

Memetik lap0ran Mstar, ibunya menggunakan ma1nan walkie-talkie dan pist0l sedia ada anaknya. Manakala, wayar walkie-talkie pula diperbuat dari getah rambut anak perempuannya yang berusia empat tahun.

Ujar ibunya lagi, video v1ral anak lelakinya, Nayl Muhammad Faris berusia enam tahun memekai k0stum p0lis sebenarnya bukanlah dibuat semata-mata untuk mengikut trend Gucci Challange, sebaliknya untuk menyambut Hari Karier di sekolah tadika.

Tambahnya lagi, murid-murid diminta untuk memakai pakaian melambangkan cita-citanya kelak. Menurutnya, anaknya bercita-cita untuk menjadi angg0ta p0lis trafik dewa$a nanti.

Tambahnya lagi, kasut but juga adalah milik anaknya yang pada asalnya berwarna biru sebelum dispray menggunakan pewarna hitam.

“Selain topi dan tali pinggang hitam sebagai aksesori, rantai wisel pula guna gelang silver. Alhamdulillah k0stum p0lis trafik anak menang sebagai k0stum terbaik,” katanya.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Berita_viral22 (@berita_viral22)

Rata-rata warganet turut memuji ibu-bapa kanak-kanak tersebut kerana dikatakan sangat kreatif. Malah, ramai antara mereka yang mendoakan agar cita-cita kanak-kanak tersebut tercapai suatu hari nanti.

Semoga berjaya dik!

 

Sumber: yb_abangyusofff

Leave a Reply

Your email address will not be published.