Ustaz Kazim Elias Akui Malu Dengan Adibah Noor

Tiada lagi sosok bernama Adibah Noor dalam dunia seni tanah air. Pemerg1annya pada hari Sabtu yang lalu di usia 51 tahun, satu berita yang tidak disangka-sangka.

Memang ramai yang tak tahu bahawa Adibah Noor rupanya sedang menghid4p barah ovar1 tahap ke empat.

Mengenang kembali kisah Adibah Noor ini, pendakwah Datuk Ustaz Kazim Elias telah tersentuh hati.

Kisah Adibah Noor yang telah sabar dalam merahs1akan penyakit yang dialaminya, membuatkan Ustaz Kazim berasa m4lu dengan dirinya sendiri.

“Kita semua mengenali Adibah Noor ni sebagai seorang yang amat sihat ketika meontonnya di kaca televisyen. Secara tiba-tiba dia dilihat dah kurus sebelum pergi buat selamanya, meningg4l dunia.”

“Rasanya ini merupakan satu tampar4n kepada saya. Rasa m4lu dengan Allah dan juga arw4h Adibah Noor kerana dia ni sak1t tak ada sorang pun yang tahu.”

“Malahan kalau ada yang tahu pun, arw4h minta agar janganlah diceritakan kepada orang ramai.”

Hal ini ternyata berbeza dengan Ustaz Kazim yang mana semua pun tahu dia kini sedang jatuh sak1t.

“Ini amat berbeza dengan saya, semua dunia pun dah tahu saya ni sedang sak1t. Saya belum lagi ada kesabaran macam Adibah Noor ni. Dia hanya senyap saja dan tutup mulut. Dia terus saja merahs1akan tahap kesihatannya selama ini.”

Bgai Ustaz Kazim, sifat Adibah Noor yang telah merahs1akan sakitnya ini merupakan antara pengajaran kepada semua pihak agar menjadi seorang yang penyabar.

“Ini merupakan satu pengaj4ran kepada saya agar menjadi sabar. Sak1t itu kita simpan sebagai rahs1a. Kalau arw4h boleh buat sedemikian mengapa kita tidak.”

“Jujur saya tidak mahu kisah sak1t saya jadi tuIar, tetapi apa boleh buat. Tak ada salah untuk cerita tentang sak1t ni. Apapun ini satu uj1an untuk saya juga.”

Itulah pandangan Ustaz Kazim Elias tentang sikap arw4h Adibah Noor yang merahs1akan penyaktnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published.